Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació inicia la millora de la carretera de Noves de Segre a Els Castells

La Diputació inicia la millora de la carretera de Noves de Segre a Els Castells

L’ens provincial invertirà gairebé 1,7 milions d’euros en l’eixamplament i pavimentació del tram entre Ausàs i la Guàrdia d’Ares Jaume Gilabert s’ha reunit aquest dijous amb el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell i s'ha compromès a augmentar les dotacions al món local
Carretera Noves-Els Castells
27/11/2008 18:28

La Diputació de Lleida iniciarà de forma imminent la millora de la carretera LV-5134, entre Noves de Segre i Els Castells, al municipi de Valls d’Aguilar. La primera fase dels treballs consistirà en l’eixamplament i pavimentació del tram entre el nucli d’Ausàs i la Guàrdia d’Ares. L’ens provincial té previst invertir-hi 1.630.732 euros. Les obres les durà a terme l’empresa Acsa Sorigué.

L’arranjament global de la carretera LV-5134 té un pressupost de 4.816.776 euros, i inclou, entre d’altres, una calçada de cinc metres d’amplada, cunetes als dos costats de la via, la rectificació del traçat on l’orografia ho ha permès, la pavimentació i el canvi de senyalització, a més de sistemes de contenció i abalisament.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha procedit avui a la signatura de l’acte de comprovació de replanteig de les obres de millora del primer tram de la LV-5134. Gilabert ha qualificat la carretera ‘d’estratègicament important’, tenint en compte que és un punt d’unió amb els Pallars. Així mateix, ha incidit en l’avenç en seguretat i vialitat que suposarà la pavimentació de la via, que actualment és l’única carretera sense asfaltar que pertany a la xarxa de la Diputació de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida també ha visitat aquest dijous els municipis de Coll de Nargó, Valls d’Aguilar, Ribera d’Urgellet i Oliana, i ha assistit al Consell d’alcaldes de l’Alt Urgell. El responsable provincial s’ha compromès davant els batlles alturgellencs a incloure en els pressupostos de la Diputació del 2009 un conjunt de mesures per apaivagar les dificultats de finançament dels consistoris. Segons ha manifestat, “cal implementar accions que evitin que en una època de crisi es vegin repercutits els serveis a la ciutadania”.

El president de la Diputació  ha reiterat aquest dijous el seu suport a la creació de la vegueria de l’Alt Pirineu  “perquè és evident que és una demanda del territori”.