Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació tindrà un punt permanent d'informació turística a Sant Sebastià

La Diputació tindrà un punt permanent d'informació turística a Sant Sebastià

El Patronat de Turisme vol atraure més visitants bascos al Pirineu
14/03/2008 17:35

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida disposarà d’un punt d’informació turística permanent al País Basc, mitjançant l’espai Catalunya Topalekua de Sant Sebastià.

La creació del nou espai s'ha acordat avui, coincidint amb la celebració del saló de turisme actiu Sevatur, a la capital guipuscoana. Millorar la presència de l'oferta turística a Euskadi té una significació especial per al sector turístic de les Terres de Lleida, atès que són molts els bascos que trien els Pirineus com a destinació de les seves vacances i sortides de cap de setmana. Els principals atractius són l'oferta de neu, el turisme rural, la natura, els esports d'aventura i el turisme cultural.

A banda de l'oferta turística també s'ha tractat en aquesta reunió de la possibilitat de poder utilitzar aquest espai per promocionar al País Basc altres aspectes de la demarcació, com ara els aliments de la marca "Lleida Qualitat" o fins i tot aspectes de caire cultural mitjançant l'IEI.

L'espai Catalunya Topalekua de Sant Sebastià es va crear l'any 2005 amb la voluntat d'enfortir els lligams entre Catalunya i Euskadi i compta amb el reconeixement de Comunitat Catalana a l'Exterior per part de la Generalitat de Catalunya. El centre és situat en una via cèntrica de Sant Sebastià, el passeig García Lorca, i vol ser el punt de trobada de tots els catalans que viuen al País Basc i la porta d’entrada de tots els nouvinguts.

A la reunió hi han assistit el vicepresident del Patronat, Josep Cosconera; el cap del departament de Presidència, Àngel Vidal, el director del Patronat, Xavier Moncayo i el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, l'aranès Juan Antonio Serrano, amb els membres de la junta directiva d'aquesta entitat presidida per Cristina Lage. A la reunió també ha participat el director de la fira Sevatur, Iñaqui Garmendia, el director de Donostia Turismo, Manuel Narvaez, i el director general de Relacions Externes i Turisme de la Diputació Foral, Agustin Arostegui.