Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació aprova destinar més de 550.000 euros a finançar transport i menjador escolar

La Diputació aprova destinar més de 550.000 euros a finançar transport i menjador escolar

L'ens preveu pagar la part dels àpats no assumida per les famílies, fins a 3,10 € per menú, en base a uns criteris de distribució als consells comarcals. El ple d'aquest mes també ha ratificat la dissolució del Consorci Alt Urgell XXI i ha mostrat el suport als sectors productius de la demarcació
Ple de la Diputació de Lleida - Novembre 2020 (Foto: DdL)
20/11/2020 15:50

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous el Pla de Cooperació Comarcal per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori del curs 2018-2019, per un valor de 558.181 euros.

D'altra banda, durant la sessió plenària, el president de la Diputació, Joan Talarn, ha mostrat el suport de la institució als sectors productius que estan patint la crisi sanitària i ha destacat el "cert alleugeriment" anunciat pel Govern a partir de dilluns. Talarn ha recordat que, "en moments tan difícils com l'actual, és necessari trobar l'equilibri entre viure i sobreviure".

Pel que fa al transport escolar no obligatori, des de l'equip de govern (ERC i JxCat) han explicat que el Pla detalla que el repartiment entre els consells comarcals que presten el servei -dins dels quals el de l'Alt Urgell és un dels que cobreix una superfície més gran- es farà tenint en compte la distribució inicial efectuada pel Departament d'Educació de la Generalitat i els certificats de despeses efectivament executades, emeses pels secretaris dels ens comarcals.

Pel que fa al menjador escolar no obligatori, la Diputació es compromet a pagar la part del cost total no finançat per les famílies, fins a un màxim de 3,10 euros/menú. La distribució es farà amb el mateix criteri abans esmentat per al transport.

El vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre, ha explicat a l'ACN que cal que des de les administracions es promoguin polítiques de discriminació positives en favor del repoblament per tal que, com passa en aquest cas, "qualsevol nen o nena pugui anar a l'escola de forma gratuïta". Així, la Diputació de Lleida finança el transport escolar i el menjador dels alumnes que es desplacen dins d'un mateix municipi, és a dir, aquells municipis que tenen nuclis agregats.

A banda del Pla per fer front a les despeses de transport i menjador no obligatori, en l’àmbit de la comissió informativa de Cooperació Municipal s'ha fet l'aprovació inicial de la modificació de les bases reguladores del Pla Extraordinari d'Inversions Locals (2017-2018). També s'ha acordat la resolució d'al·legacions i aprovació definitiva del Pla de cooperació municipal per al finançament d'inversions dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades (EMD) del 2020 i 2021.

El Ple també ha aprovat la creació de l'Oficina de Supervisió de Projectes de la Diputació de Lleida i les normes de funcionament; s'ha ratificat la modificació dels estatuts del Consorci Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, i la dissolució del Consorci Alt Urgell XXI, a més de l'aprovació del conveni de col·laboració amb el Consorci Localret.

Conveni de col·laboració per a l'impuls de l'Espai Lluís Companys

La sessió plenària ha continuat amb l'aprovació del conveni de col·laboració entre la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia; la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament de Tornabous per a l'impuls, la dinamització i la difusió del funcionament de l'Espai Lluís Companys, amb una aportació de 160.000 euros entre les anualitats 2020-2024, que s'han concretat en 10.000 euros per a aquesta anualitat.

També s'ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració amb Aeroports Públics de Catalunya SLU (empresa pública propietària dels aeroports de la Seu i d'Alguaire), per a la promoció econòmica, empresarial, formativa i turística de les comarques lleidatanes per als anys 2020 i 2021, a raó de 150.000 euros per a cada anualitat i l'aprovació del conveni de col·laboració amb la Unió de Pagesos, l'any 2020, amb una aportació de 95.000 euros per als projectes de situació i perspectives dels sectors agraris de Lleida (44.000 euros); envelliment saludable: vida, terra i arrels (31.000) i Disfruita-la (20.000).

Mocions

Al final d'aquest ple es van debatre tres mocions. La primera, presentada els grups polítics del PSC i UA, en suport als titulars de les activitats de bar, restauració i la resta d'activitats afectades pel tancament com a conseqüència de les mesures adoptades per la Generalitat i de creació d'ajuts econòmics i tècnics. El text ha estat aprovada per unanimitat.

Posteriorment es va aprovar, amb l'abstenció del grup d'ERC, la moció presentada per Cs per millorar la situació actual en els Centres d'Atenció Primària dels municipis de la demarcació. Finalment, es va acordar parcialment la moció presentada per ECP per reforçar les xarxes de protecció social de Catalunya per afrontar la crisi de la Covid-19.