Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació aprova el conveni amb els consells comarcals per a cooperació i assistència tècnica

La Diputació aprova el conveni amb els consells comarcals per a cooperació i assistència tècnica

L'ens lleidatà preveu una aportació total de quasi 3,6 milions d'euros. El plenari també ha acordat ampliar, fins als 200.000 euros, l'aportació al Geoparc Conca de Tremp-Montsec
Ple de la Diputació de Lleida (Foto: ACN)
14/06/2019 14:03

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni entre la institució i els consells comarcals lleidatans en matèria de cooperació i assistència tècnica corresponent a l'anualitat 2019, que preveu una aportació de la diputació de 3.590.000 euros. Concretament, es destinarà 2.230.000 euros pel Servei de cooperació i assistència als municipis, i 1,360.000 euros pel Servei d'Assistència Tècnica (SAT), per a les funcions públiques necessàries a les corporacions locals.

El plenari també ha acordat incrementar fins a 200.000 euros l'aportació a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec, 50.000 més dels previstos inicialment. L'abril de 2018, el projecte pirinenc -que inclou Coll de Nargó- va entrar a formar part de la Xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. Aquest reconeixement, que s'ha de validar al cap de quatre anys, implica el compliment del Pla Director, dividit en plans d'acció anuals que pretenen garantir el creixement del territori en tots els pilars que fonamenten el Geoparc. En aquest senti, aplica el Pla que treballa per a la protecció i conservació dels patrimonis; la recerca, educació i divulgació, i el desenvolupament sostenible.

L'àmbit territorial del Geoparc comprèn tota la comarca del Pallars Jussà, i els municipis de Baix Pallars (Pallars Sobirà), Coll de Nargó (Alt Urgell) i de Vilanova de Meià, Camarasa i Àger, a la Noguera.

Perelló lamenta la cancel·lació del Doctor Music Festival

En acabar el Ple, la presidenta de la Diputació de LLeida en funcions, Rosa Maria Perelló, ha lamentat la cancel·lació de la pròxima edició del Doctor Music Festival, però més enllà del fet que finalment no se celebri al Circuït de Montmeló ha lamentat que la promotora desistís de fer-lo al Pallars Sobirà i busqués una ubicació alternativa que, finalment, "no ha sortit bé". Perelló considera un "error" que Doctor Music "no presentés dins els terminis el projecte tal com calia" per poder mantenir l'emplaçament original dels prats d'Escalarre, i ha remarcat el suport de la diputació al Pallars després de l'anunci del trasllat, "per les expectatives que tenien i que es van malmetre".

La presidenta en funcions ha manifestat que "el Pallars, si vol fer un festival, té capacitat suficient per fer-lo i buscar les complicitats necessàries i professionals per fer-lo". En aquest sentit, Perelló ha recordat que el pressupost del 2019 de la Diputació de Lleida preveia una partida de 400.000 euros per millorar les infraestructures dels municipis, per tal de facilitar que el Doctor Music Festival es pogués portar a terme al Pallars però que aquestes també tinguessin una permanència en benefici del territori.

Un cop anunciat el trasllat a Montmeló, la diputació lleidatana i després de parlar amb els alcaldes afectats, va expressar la seva aposta per invertir en sistemes tecnològics per poder preveure qualsevol incidència de crescudes de rius com ara la instal·lació de sensors. "Hem d'estar preparats, perquè si el festival s'ha de dur a terme al Pallars –en un futur-, hi ha tecnologia que pot avisar i pot ajudar a acomplir la normativa de seguretat que es pugui exigir", ha expressat Rosa Maria Perelló .