Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació acorda les bases del Pla extraordinari d'inversions locals 2017-2018

La Diputació acorda les bases del Pla extraordinari d'inversions locals 2017-2018

L'ens preveu una partida de 20 milions d'euros per a necessitats dels ajuntaments. També s'ha aprovat la millora de la carretera local Bellver-Baltarga i sol·licitar la recuperació de caixers automàtics en pobles petits
Ple de la Diputació de Lleida
19/05/2017 19:15

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat per unanimitat les bases del Pla de Reforç Municipal 2017-2018. Segons el president de la institució, Joan Reñé, es tracta "d'una de les apostes més importants d'aquest mandat, ja que posa en circulació 20 milions d'euros perquè els ajuntaments portin a terme noves inversions", alhora que tindrà repercussió en les empreses de serveis, afavorint així l'economia de les comarques lleidatanes.

El ple també ha aprovat el projecte constructiu de rehabilitació del ferm i OC a la LP-4033a, de Bellver de Cerdanya (N-260) a Baltarga (N-1411).

La creació d'aquest pla per als municipis ha estat possible gràcies a la contenció i la rebaixa de l'endeutament fins el 36% -respecte del 103% del 2011-, la qual cosa ha permès a la Diputació de Lleida l'obtenció de crèdit per destinar més recursos als ajuntaments. Durant el Ple, Reñé ha manifestat que "tal com està la situació econòmica de les administracions locals era necessària una injecció de recursos i amb aquest pla de concurrència pública els consistoris disposaran d'un mínim de 65.000 euros per fer actuacions d'inversió els anys 2017 i 2018".

El nou pla preveu també l'assignació de 25.000 euros a cada municipi capital de comarca i una dotació de 500.000 euros a l'Ajuntament de Lleida com a capital del territori. Les entitats municipals descentralitzades rebran la quantitat de 540.000 euros que es distribuiran a raó de 10.000 euros per entitat.

Un cop aprovades les bases, el següent pas serà sotmetre-les a informació pública per un termini de 20 dies hàbils per ser aprovades definitivament. A partir d'aquell moment, i un cop aprovat definitivament, la Diputació de Lleida convocarà el pla perquè els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades puguin presentar els seus projectes per subvencionar actuacions com ara obres de reforma o rehabilitació, adquisicions de béns destinats a activitats locals o per a la redacció de projectes tècnics.

Moció per a la implantació de caixers automàtics

La Diputació de Lleida també ha aprovat una moció d'ERC per a la implantació de caixers automàtics en aquells municipis de la demarcació que no disposen d'aquest servei. El text insta la institució a iniciar contactes amb les entitats bancàries que puguin estar interessades a col·laborar mitjançant un conveni en la implantació de caixers automàtics en poblacions lleidatanes que no en tenen cap.

Quatre convenis per avançar en la creació d'una Estructura Tributària Catalana

El Ple també ha donat llum verda a quatre convenis de col·laboració amb l'Agència Tributària de Catalunya amb l'objectiu d'avançar en el desenvolupament d'una gestió tributària catalana que permeti una major eficiència i una major proximitat al ciutadà. Els convenis se centren sobretot en facilitar i establir sistemes d'intercomunicació d'informació tributària entre els organismes autònoms de les diputacions catalanes i l'Agència Tributària de Catalunya i en la creació de punts d'atenció al públic. Un cop siguin aprovats pels plens corresponents, els quatre convenis seran signats per l'Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions catalanes.