Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida compra 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus

La Diputació de Lleida compra 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus

La corporació provincial confia rebre-les abans de 20 dies per repartir-les entre ajuntaments i consells comarcals de la demarcació
Ulleres de protecció (Foto: Diputació de Lleida)
02/04/2020 16:55

La Diputació de Lleida ha comprat un lot de 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció per tal de distribuir-les entre els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, donant resposta així a les crides que han fet alguns consistoris per la manca de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, segueixen prestant els seus serveis com ara els agents de les policies locals o dels diferents serveis d'atenció.

La compra de les mascaretes i les ulleres de protecció s'ha gestionat a través d'una empresa autoritzada que ha tramitat la importació, i amb l'aval del Departament de Salut, que confia poder iniciar el repartiment en un termini màxim de 20 dies, si no és requisat pel Ministeri de Sanitat a la duana.

Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d'un sol ús, i aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris de les comarques de la demarcació.

Limitar els contagis pel coronavirus

El SARS-CoV-2,  que produeix la malaltia de la COVID-19, és un virus que bàsicament es transmet per superfícies contaminades i per gotes, però té molt poca transmissió per l'aire. En aquest sentit, la Diputació de Lleida recomana dur a terme una higiene de mans acurada i mantenir el distanciament social d'almenys 1,5 metres com a principals mesures per evitar la transmissió del virus.

A la demarcació de Lleida hi ha 8.100 treballadors públics locals, de la Diputació, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.