Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida donarà al Banc dels Aliments els obsequis alimentaris que rep

La Diputació de Lleida donarà al Banc dels Aliments els obsequis alimentaris que rep

Joan Talarn anuncia la nova mesura en el marc de la signatura del conveni de col·laboració d'enguany. L'entitat atén actualment unes 23.000 persones anuals a la demarcació
Signatura del conveni entre la Diputació de Lleida i el Banc dels Aliments
14/10/2019 18:35

La Diputació de Lleida ha anunciat que des d'ara destinarà al Banc d'Aliments de Lleida tots els obsequis alimentaris que rebi la institució. El president de l'ens provincial, Joan Talarn, ho ha comunicat en el marc de la signatura del nou conveni de col·laboració amb el projecte solidari, corresponent a l'anualitat 2019 i amb un import de 65.000 euros. A l'acte també hi va participar el president del Banc dels Aliments lleidatà, Joan Ramon Saura.

Segons Talarn, aquestes noves donacions en forma d'obsequis rebuts per la Diputació volen ser "un gest més de complicitat i solidaritat envers la feina que està fent aquesta entitat a les comarques de Lleida". Tanmateix, el president de la institució ha dit que preferiria "no haver de signar convenis com aquest", perquè l'existència d'aquestes necessitats "vol dir que les coses no van bé”.

Saura, de la seva banda, ha agraït el suport que dona la Diputació al Banc dels Aliments i ha recordat que actualment "hi ha qüestions que s’estan cronificant, com ara el nombre de persones a qui s’està atenent cada any, de l’ordre de 23.000". Una xifra que, segons el responsable del Banc dels Aliments, "demostra la precarietat  de la societat en aquest àmbit", que es tradueix en "fenòmens de malnutrició directament relacionats amb la pobresa infantil. Saura també ha recordat que l’entitat compta només amb tres professionals i que el gruix de la feina el fan 50 voluntaris.

Des de la seva constitució, l’activitat de l’entitat ha anat augmentant, de tal manera que, actualment ofereix aliments a més de 94 entitats i institucions de la demarcació de Lleida, tot distribuint al voltant de 1.800 tones d’aliments provinents de donacions d’empreses locals –de distribució o producció alimentària– i també dels excedents de la Unió Europea, de la fruita i les hortalisses retirades del mercat, de campanyes ciutadanes i de les donacions de diferents Bancs d'Aliments.