Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida es personarà en la causa que implica Joan Reñé

La Diputació de Lleida es personarà en la causa que implica Joan Reñé

L'ens provincial, alhora, ha retirat la defensa jurídica a dos dels implicats en el cas, que formaven part de l'equip de l'expresident. El jutjat 1 de Lleida investiga si es dissenyava concursos públics "a mida" perquè els guanyessin empreses locals
Registre judicial a la Diputació de Lleida, el 2 d'octubre passat (ACN/arxiu)
20/11/2018 12:58

La Diputació de Lleida es personarà en la causa de l'anomenat 'cas Boreas' que investiga l'expresident de l'ens, Joan Reñé, i 23 persones més per presumptes delictes de corrupció i enriquiment personal. Així ho han decidit després de fer-se públic, segons havia avançat l'ACN, que el jutjat d'instrucció 1 de Lleida investiga ara si la Diputació dissenyava concursos a mida per adjudicar obres "a dit" a canvi de comissions, com també si responsables de l'ens provincial van fer ús d'informació privilegiada per avantatjar determinades empreses de Lleida.

En la mateixa línia, fonts de la Diputació també han explicat que la corporació ha decidit retirar la defensa jurídica a dos dels investigats. Concretament, la número dos de Reñé, Marlen Minguell, i a la mà dreta de Reñé, encarregat de les adjudicacions i present a les meses de contractació, Enrique Regaño. A més a més, no descarten retirar la defensa a d'altres investigats segons com avanci el cas. De la seva part, Reñé ja havia renunciat personalment als advocats de la Diputació.

El jutjat d'instrucció 1 de Lleida està investigant si des de la Diputació de Lleida es va intentar influir en l'adjudicació d'obres per beneficiar empreses lleidatanes que posteriorment pagaven comissions al ja expresident de la Diputació i a la seva número dos. Concretament, s'investiga si des de l'ens s'informava prèviament dels concursos públics a algunes empreses de Lleida i si es dissenyaven criteris tècnics a mida perquè aquestes en resultessin guanyadores. Qui decidia les adjudicacions després d'estudiar les ofertes era la mesa de contractació, integrada per membres de la Diputació.

El 'cas Boreas', compta amb un sumari de quinze toms i més de 4.000 folis. En el marc de la investigació, el 2 d'octubre passat la policia judicial va detenir Joan Reñé i 23 persones més, que al cap de poques hores van ser deixats en llibertat pendents dels càrrecs que se li puguin atribuir. El jutjat investiga si Reñé podria haver cobrat comissions de fins a 200.000 euros per al seu lucre personal. La investigació considera sospitós el fet que l'expresident de la Diputació va passar "períodes llargs" sense usar targetes de crèdit i pagant sempre en efectiu.