Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent, per via telemàtica, les comissions informatives

La Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent, per via telemàtica, les comissions informatives

L'objectiu és avançar els tràmits de les noves mesures de suport als ajuntaments. La vicepresidenta de l'ens, Estefania Rufach, figura entre els nous positius per coronavirus a la demarcació
Estefania Rufach (dreta), amb Antoni Navinés i Joan Talarn, en un ple de la Diputació (ACN / arxiu)
26/03/2020 15:55

La Diputació de Lleida recuperarà la setmana vinent, per via telemàtica, les reunions de les diferents comissions informatives que van ser ajornades amb el decret del passat 15 de març, amb la finalitat de reduir al màxim la propagació del covid-19. Així s'ha acordat durant la Junta de Portaveus d'aquest dimecres, celebrada per videoconferència i en la qual també s'ha posat de manifest que el proper ple, el del mes de març que també va ser suspès, se celebrarà dilluns 6 d'abril, també per via telemàtica, perquè encara estarà en vigència l'estat d'alarma.

La necessitat de reactivar les comissions informatives és per poder avançar en les tramitacions dels expedients oberts abans de la crisi sanitària, així com el paquet de mesures econòmiques anunciades per garantir que els ajuntaments i les empreses privades que presten els seus serveis i subministren als ens locals disposin de liquiditat econòmica suficient per fer front amb garanties a la crisi sanitària i limitar l'impacte d'una subsegüent crisi econòmica derivada de l'actual situació. Tots els portaveus han coincidit en la necessitat de treballar des de l'Administració amb la previsió d'ajudar a reactivar els sectors econòmics lleidatans en l'escenari posterior a la superació de l'emergència sanitària.

Més ajut per a les llars d'infants

El president Joan Talarn ha posat en comú amb els representants de tots els grups polítics les decisions preses aquests dies per la Diputació, com ara l'augment a 1.000 euros per alumne de la subvenció als municipis que presten el servei d'ajuts per a llars d'infants; l'increment en 800.000 euros més de la partida inicial (d'un milió) per ajudar a fer front a les despeses ordinàries dels ajuntaments; l'ampliació de terminis per a la recaptació voluntària d'impostos (sense detriment que els ajuntaments puguin rebre igualment les bestretes de caixa), i les altres mesures de caire intern que han facilitat l'extensió del teletreball.

D'altra banda, la Diputació de Lleida ha comunicat aquest dijous que la vicepresidenta segona de la institució, Estefania Rufach, ha donat positiu per coronavirus. Ella mateixa ho ha anunciat a través de les xarxes socials amb un missatge on assegura que està bé i que la traslladen de l'Hospital Arnau de Vilanova a la Clínica Montserrat, on farà la "recuperació definitiva". Alhora, ha animat tothom a seguir el confinament. La política noguerenca, que és alcaldessa d'Os de Balaguer, ha passat els darrers tres dies en observació a l'Arnau.

Estefania Rufach és també la presidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Per aquest motiu, s'ha activat el protocol per informar als treballadors de l'IEI, que ja es troben des de fa dies a casa seva, i per això es creu que no hi hauria hagut cap altre contagi entre el personal d'aquesta institució cultural.