Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 MEUR destinat a despesa d'inversions per als ajuntaments i EMD

La Diputació de Lleida signa un préstec de 10 MEUR destinat a despesa d'inversions per als ajuntaments i EMD

Els diners són per cobrir el Pla que s'aprovarà en el pròxim plenari de la institució del mes de setembre
Signatura del préstec a la Diputació de Lleida (Foto: Diputació de Lleida)
10/08/2020 18:25

La Diputació de Lleida ha signat aquest dilluns un préstec per valor de 10 milions d'euros amb l'entitat Cajamar Caja Rural. Els diners es destinaran al Pla d'Inversions per a Ens Locals que s'aprovarà en el pròxim plenari del mes de setembre, i que té com a finalitat ajudar els ajuntaments i EMD de la demarcació en l'execució d'inversions i en l'impuls de l'economia productiva del territori.

Cajamar ha estat escollida en haver proposat "les millors condicions" entre les cinc entitats bancàries a les quals la Diputació de Lleida va demanar oferta. El crèdit tindrà una durada de 10 anys, a un interès variable d'Euríbor a tres mesos, més 0'80 punts de diferencial.

La signatura del préstec ha anat a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que ha explicat que la pretensió de l'ens provincial és que el Pla d'Inversions per a ens locals es pugui fer efectiu després de l'aprovació en sessió plenària de les bases i l'assignació econòmica a cada ens local. "La voluntat és que el repartiment dels diners sigui equitatiu, seguint factors de discriminació positiva per a lluitar contra el despoblament i l'envelliment dels municipis i eliminant els ajuts discrecionals", ha indicat Talarn.