Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Diputació dobla l'aportació a entitats del tercer sector

La Diputació dobla l'aportació a entitats del tercer sector

Els 17 membres de la federació ALLEM, entre els quals hi ha el Taller Claror i Integra Pirineus, disposaran d'un total de 170.000 euros per a les seves activitats. Alhora, es manté la partida directa de 75.000 euros per a l'agrupació
Renovació del suport de la Diputació de Lleida a la federació ALLEM
27/02/2019 12:25

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha anunciat al president de la federació ALLEM, Joan Ramon Saura, el compromís de la corporació de doblar l’aportació que fa a les entitats del tercer sector que treballen per la integració de persones amb discapacitat. Concretament, les 17 associacions que s’aixopluguen en el ventall d’ALLEM -entre les quals hi ha el Centre Claror i Integra Pirineus, a la Seu d'Urgell- disposaran de 170.000 euros destinats a les activitats que organitzen al llarg de l'any.

Aquesta nova quantitat suposa un increment del 100% respecte dels 85.000 euros que l'ens provincial destinava fins ara a aquesta finalitat. A més a més, la Diputació manté la partida fixa de 75.000 euros més destinada directament a ALLEM. Per tant, l'aportació total al col·lectiu, entres les dues partides, ascendirà a 245.000 €.

Perelló ha explicat que volen donar resposta així a "la preocupació que nombroses entitats d’aquest sector havien manifestat en els darrers temps per la manca de finançament que patien, un fet que limitava greument la seva capacitat de fer activitats".

Al costat de l'Associació Pro Minusvàlids psíquics de l’Alt Urgell (Taller Claror) i d'Integra Pirineus, les altres entitats que formen part d'ALLEM són: Associació Pro Minusvàlids de Solsona i comarca, Associació de Discapacitats d’Aran, Alba, Talma-Servei suport a les persones, Aspros, L’Olivera, Aspamis, L’Estel, Ilersis, Sant Joan de Déu, La Torxa, ACUDAM, Plançó,  Creu Blanca-Llar Santa Anna, i Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí. Totes elles organitzen activitats que van des del suport terapèutic, activitats físiques adaptades, equinoteràpia, psiquiatria o integració laboral, entre d’altres.

25 milions en polítiques socials

La col·laboració entre la Diputació i ALLEM es renova de forma anual des de l’any 2008 quan es va signar el primer conveni, un dels diversos que té actualment l'ens provincia. En aquest sentit, el desembre passat, Rosa Maria Perelló va explicar que actualment la corporació destina més de 25 milions d'euros a polítiques de benestar, centrades en tres àmbits bàsics com són la salut pública, l’atenció social als més desafavorits i l’àmbit escolar.