Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Duana andorrana comissa més de 61.000 paquets de tabac

La Duana andorrana comissa més de 61.000 paquets de tabac

El gènere va ser localitzat en el doble fons d'un camió i en un magatzem del Principat El vehicle va ser inspeccionat en constatar que dilatava l'hora prevista de sortida per la frontera
Contraban a Andorra 06.2014
16/06/2014 16:50

Una operació dels agents de la unitat del frau de la Duana andorrana ha permès el comís de 61.030 paquets de tabac, valorats en més de  80.000 euros, destinats al contraban. També s'ha intervingut dos vehicles i s'ha localitzat dins del territori andorrà un magatzem que operava il·legalment amb mercaderia sensible.

Segons ha informat el Govern d'Andorra, el modus operandi del grup tenia com a base les importacions de mercaderia de poc volum destinada a diversos comerços. El viatge de tornada del camió era aprofitat per transportar tabac en un doble fons. Els agents van observar que un dels camions va dilatar, sense motiu justificat, la seva sortida d’Andorra, tenint en compte que la descàrrega de mercaderia s’havia efectuat al matí i la sortida no tenia lloc fins a última hora de la tarda.

Els investigadors van confirmar que el vehicle va fer una parada de diverses hores en un magatzem sense cap relació amb la importació. La constatació va permetre activar el protocol d’intervenció per tal d’interceptar-lo quan procedís a sortir per la frontera. En el control, els duaners van localitzar un doble fons format per unes fundes de plàstic, contenint paquets de tabac, situats verticalment als laterals i horitzontalment al sostre.

En total s’hi van trobar 30.530 paquets de tabac de diverses marques, valorat en 40.228 euros. El agents van lliurar el conductor del vehicle, un no resident de nacionalitat espanyola, a la Policia en constatar que els fets poden ser constitutius d’un delicte penal de contraban, tipificat a l’article 245 del Codi Penal.

En paral·lel, el responsable del magatzem va autoritzar els agents a accedir-hi. Al seu interior van trobar-hi una furgoneta, propietat de la mateixa empresa andorrana, carregada amb 30.500 paquets més de cigarretes. En constatar que el responsable no disposava de llicència per emmagatzemar i transportar mercaderies sensibles, es va aixecar un expedient sancionador per un import de més de 150.000 euros i es va comissar la mercaderia.