Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La família Pujol prepara una denúncia a dos bancs d'Andorra per vulneració del secret bancari

La família Pujol prepara una denúncia a dos bancs d'Andorra per vulneració del secret bancari

Els advocats consideren que l'obtenció il·lícita de proves posa en qüestió un dels pilars del sistema financer andorrà
12/08/2014 17:55

Els advocats de la família de Jordi Pujol han confirmat que estan preparant la presentació d'una denúncia contra Andbank i Banca Privada d'Andorra, per vulneració del secret bancari.

Segons ha informat TV3, els lletrats de la família Pujol entenen que, "sense petició formal de l'Estat espanyol ni de la justícia", algú va filtrar informació sobre els seus comptes, ja sigui l'entitat o bé algun dels seus treballadors. Això, hi afegeixen, podria arribar a invalidar proves davant una possible querella contra Pujol -com la que ja ha presentat l'organització d'extrema dreta Manos Limpias-, ja que s'haurien obtingut de manera il·legal i sense el corresponent requeriment judicial previ.

La demanda busca determinar quin directiu o empleat hauria vulnerat el secret bancari i també si ha estat Andbank o BPA el responsable civil de les conseqüències que se'n derivin. Segons els advocats, si la justícia andorrana confirmés aquesta filtració, d'una banda quedaria en entredit la fiabilitat dels sistemes de seguretat dels bancs i, de l'altra, les entitats bancàries es podrien negar a facilitar informació clau en els processos judicials oberts per la justícia espanyola contra la família Pujol.