Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La FCEH reforçarà els centres de tecnificació d'esquí i surf de neu

La FCEH reforçarà els centres de tecnificació d'esquí i surf de neu

La tasca que es fa a la Seu d'Urgell se centra en l'esquí nòrdic. La Federació Catalana també desenvolupa l'alt rendiment a la Cerdanya i l'Aran, en esquí alpí i surf de neu
05/12/2007 09:34

La Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) té intenció de reforçar la tasca dels centres de tecnificació, entre els quals hi ha el de la Seu d'Urgell especialitzat en esquí nòrdic.

Ara fa tres anys es va materialitzar la posada en marxa dels Centres de Tecnificació d’esquí alpí, nòrdic i surf de neu. Uns espais on els joves esportistes catalans poden coordinar els estudis i els seus programes d’entrenament i competició prop del seu medi, les muntanyes. Abans tot estava centralitzat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, cosa que obligava els esquiadors a fer llargs desplaçaments per entrenar sobre la neu.

Enguany, aquests centres no tan sols milloren el seu funcionament per assolir un millor rendiment escolar i esportiu, sinó que han donat un pas endavant amb la inauguració, la setmana passada, de la Residència Esportiva Campus Cerdanya. Aquest edifici, situat al costat del Poliesportiu de Puigcerdà, acollirà els esportistes que s’entrenen sota la tutela del Centre de Tecnificació de la Cerdanya.

L'objectiu comú de les federacions catalana i espanyola és que els joves seleccionats donin el salt als equips estatals i a l’alta competició quan tinguin els estudis acabats, als 18 anys.

En esquí alpí, enguany els usuaris del Centre de Tecnificació de la Cerdanya ja podran entrenar al nou estadi de Copa del Món de la Molina, que s'ha remodelat per acollir la Copa del Mon d'aquí a un any. Realitzaran entrenaments de velocitat a primera hora del matí i a més a més s’estrenaran en sessions d’entrenament per la nit. Un dia a la setmana entrenaran de nit a l’estació de la Quillane, al Capcir. Aquest equip, entrenat per Jaume Capdevila, està format per Artur Martí, Eduard Font, Pol Canals, Bernat Berini, Oriol Álvarez, Alexandra Cahue, Laura Prieto, Ivette Chercoles, Marta Tiana, Marta Badia, Telva Somoza, Núria Tomas i Alicia Abellán. Com a cap de tècnics està Jorge Austt, que fa equip amb l’entrenador Oriol Álvarez i el preparador físic Arnau Anguera .Els esportistes de surf de neu són Gemma Torner, Roger Sas i Joaquim Ortal, entrenats per Santi Corral i Álvaro Rance.

La FCEH té un acord amb l’Institut Pere Borrell i amb l’escola Vedruna de Puigcerdà, que juntamente amb l’academia System coordinan la part acadèmica d’aquets esportistes, amb el suport del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.