Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Federació Catalana d'Esports d'Hivern renova l'aposta pels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus

La Federació Catalana d'Esports d'Hivern renova l'aposta pels Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus

Òscar Cruz s'ofereix a "treballar des d'avui mateix" per presentar una candidatura sòlida de cara al 2030. L'ens també incideix en la importància de formar esportistes per millorar resultats i popularitzar els esports de neu i gel
Presentació de la temporada 2016-2017 d'esports d'hivern (FCEH)
16/03/2017 18:20

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha valorat positivament que "no es tanca la porta" a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern. Tot i la renúncia definitiva a la data del 2026, el president de l'FCEH, Òscar Cruz, considera que "s’obre un camí en el que cal començar a treballar des d’avui mateix”, amb la mirada posada en el 2030.

Cruz s'ha mostrat "orgullós d’haver estat part d’una comissió d’estudi que ha acabat convencent tots els grups municipals que hi participaven del fet que una candidatura olímpica d’esports d’hivern és molt positiva, sobretot per al Pirineu però també per a Barcelona”. Des del vessant esportiu, el responsable dels esports d'hivern creu que cal "apostar fermament des d’avui mateix per la formació dels esportistes, perquè estiguin preparats per participar amb garanties d’èxit en uns futurs Jocs a casa nostra”.

Per tot plegat, la Federació Catalana ha reiterat que "continua posant-se a disposició de totes les institucions implicades: Generalitat de Catalunya, Ajuntaments de Barcelona i de Pirineu, i agents del sector", per "desenvolupar conjuntament un projecte olímpic que entusiasmi la ciutadania i els esportistes, generi consens polític i s’ajusti a les noves tesis del Comitè Olímpic Internacional (COI)". Òscar Cruz conclou que "ara més que mai pren sentit el lema que presentava l'FCEH a l’inici de la temporada d’hivern 2016-2017: 'Els esports d’hivern, un repte conjunt'".

La Secretaria General de l’Esport ha acceptat el repte de prendre el lideratge del projecte olímpic i paralímpic d’una futura candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern a Catalunya, i així donar continuïtat "a un projecte transversal que integri tot el país". Ho farà "amb entusiasme i il·lusió", segons ha expressat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que creu que “el més important no és la data sinó teixir una estratègia de país que esdevingui madura per optar a presentar una candidatura més endavant”.