Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Federació d'Associacions d'Autònoms denuncia que el Govern espanyol no atén el "clam" de suspendre la quota

La Federació d'Associacions d'Autònoms denuncia que el Govern espanyol no atén el "clam" de suspendre la quota

L'entitat alerta que molts associats no podran pagar-la per manca de liquiditat, en haver-se vist obligats a tancar aquests dies per l'estat d'alerta. L'Estat anuncia que els seus avals cobriran el 80 per cent del crèdit que demanin pimes i autònoms
Federació d'Associacions de Treballadors Autònoms
24/03/2020 16:50

La Federació d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha denunciat aquest dimarts el fet que el govern espanyol segueixi sense decretar la suspensió temporal de les quotes d'autònoms.

En un comunicat, l'ATA recorda que ara mateix, tant a Catalunya com a tot l'Estat, hi ha un "clam" per exigir que l'executiu de Pedro Sánchez suspengui la quota, i afirma que molts autònoms han hagut de tancar o han perdut moltes vendes i no podran pagar la quota sense ingressos ni liquiditat. En aquest sentit, ha advertit que, si no hi ha aquesta suspensió de manera immediata, es generaran "recàrrecs i morositat que dificultarà el cobrament de la prestació per cessament d'activitat".

Per això, l'ATA exigeix al govern de l'Estat que "no generi més confusió" als autònoms, perquè "tots pagaran la quota el 31 de març si no ho impedeix". En canvi, l'entitat sí que ha valorat positivament les línies de crèdit i finançament que rebran amb un 80% d'aval de l'Estat, perquè considera que facilitaran el crèdit als autònoms.

L’Estat anuncia que els avals cobriran el 80% del crèdit que demanin pimes i autònoms i el 70% de la resta d’empreses

L'Estat ha anunciat aquest dimarts que els seus avals cobriran el 80 % del crèdit que demanin les petites i mitjanes empreses (pimes) i els autònoms afectats per la crisi derivada del coronavirus. La línia de crèdit de 100.000 milions d’euros per promoure la liquiditat de les empreses anunciada fa una setmana cobrirà amb caràcter retroactiu les operacions concedides des del 18 de març i cobrirà tant els nous préstecs com les renovacions.

Per a la resta d’empreses, l’Estat avalarà el 70 % dels nous crèdits i el 60 % de les renovacions. L’executiu de Pedro Sánchez posarà en marxa un primer tram de 20.000 MEUR, la meitat reservada a pimes i autònoms. Els avals tindran la mateixa vigència que el termini concedit pel banc amb un màxim de cinc anys.