Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Federació de Cooperatives Agràries s'ofereix a col·laborar en les desinfeccions

La Federació de Cooperatives Agràries s'ofereix a col·laborar en les desinfeccions

L'entitat posa a disposició del Govern el seu material fitosanitari a cadascuna de les comarques on s'ubiquen. El procés es faria tot seguint instruccions precises sobre condicions d'aplicació i seguretat
Un operari fent tasques de desinfecció a Banyoles, dissabte passat (Foto: ACN)
26/03/2020 15:30

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'ha ofert a coordinar la col·laboració del sector en la desinfecció de carrers i espais públics d'arreu del país arran de l'afectació de l'epidèmia generada pel coronavirus SARS-CoV-2.

L'entitat es proposa actuar com a mitjancera tot posant a disposició del Govern els contactes de les cooperatives agràries perquè aquestes i els seus socis -agricultors i ramaders- puguin col·laborar, amb els seus equips de tractaments fitosanitaris, en tasques de desinfecció a cadascuna de les comarques on estan ubicades. El procés es duria a terme seguint instruccions precises sobre les condicions d'aplicació i tot garantint la protecció i seguretat tant de les persones com el medi ambient.

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, ha explicat a l'ACN que, davant l'excepcionalitat de la situació actual i més enllà de la funció bàsica de proveir aliments, "les cooperatives agràries es posen al servei de la societat en tant que aquestes entitats són aglutinadores d'una part important dels recursos als municipis rurals". Sarroca ha assenyalat que "la cooperació i la solidaritat són inherents al model empresarial de les cooperatives" i, per això, s'ofereixen a "sumar pel conjunt del país".

Ara, resten a l'espera de la resposta que els donin els departaments responsables, que són els d'Interior, de Salut i d'Agricultura. La FCAC representa 194 cooperatives agràries que treballen a prop de 300 municipis catalans i agrupen unes 31.000 persones associades, repartides arreu del territori.