Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Federació d'Hostaleria critica les noves restriccions per reduir el nombre de contagis

La Federació d'Hostaleria critica les noves restriccions per reduir el nombre de contagis

El gremi afirma que se senten "maltractats" i augura que molts establiments poden acabar havent de tancar si no es troba una fórmula per "mantenir mínimament l'activitat"
Una terrassa en un bar d'Oliana (Foto: ACN / arxiu)
14/10/2020 17:40

La Federació d'Hostaleria de Lleida critica la previsió del Govern de tornar a tancar bars i restaurants al llarg dels propers quinze dies i permetre-hi només l'elaboració de menjar per emportar o repartir. El gremi afirma sentir-se "maltractat", si bé matisa que el malestar es concentra especialment al Segrià, on a banda del confinament de la primavera passada també van haver de tancar a l'inici de l'estiu pel nou brot de coronavirus que hi va haver a tota la regió sanitària de Lleida.

El secretari de la Federació, Ramon Solsona, ha dit a l'ACN que tres tancaments en pocs mesos -en referència al Segrià- són "insostenibles" si no reben ajuts i augura que "cada vegada serà més difíci tornar a obrir" i que a la demarcació un 40% dels associats pot acabar tancant definitivament, perquè a alguns d'ells se'ls comencen a acumular deutes. Una part important d'aquests, assegura, provenen del fet que les administracions no aturen el cobrament de rebuts, taxes i impostos trimestrals.

D'altra banda, Tot i les crítiques que segueix rebent l'hostaleria per la permissivitat d'alguns establiments, Solsona nega que ells siguin "l'epicentre" de la cadena de contagis. I ho justifica tot assegurant que fins a l'agost només hi ha hagut 54 treballadors del sector a la demarcació de Lleida que han donat positiu de Covid-19, "una xifra molt per sota de la mitjana general". Tot i això, el representant del gremi no entra a valorar el fet que molts clients s'estiguin als locals o terrasses sense mascareta durant llargues estones i sense respectar unes distàncies mínimes entre grups.

Ramon Solsona creu que "amb els tancaments anteriors, el mal ja està fet", que "costarà un munt" reactivar l'activitat i que no els tenen en compte "per a res" a l'hora de prendre decisions. El representant dels hostalers opina que s'hauria d'haver trobat "una altra fórmula per mantenir mínimament l'activitat" i alhora contenir l'augment de contagis. Tanmateix, admet que és "fàcil" atribuir-los als locals de restauració i concloure que són el "punt de trobada de les relacions socials". En aquest sentit, Solsona hi afegeix que es podrien tancar d'altres activitats però que "ningú no s'ho planteja".