Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Festa de la Gent Gran consolida l'aposta per les activitats intergeneracionals

La Festa de la Gent Gran consolida l'aposta per les activitats intergeneracionals

L'esdeveniment s'ha completat aquest diumenge amb l'acte institucional, un dinar i un ball. Al llarg d'una setmana s'ha ofert una quinzena de propostes
Festa de la Gent Gran 2017
09/10/2017 11:59

La Festa de la Gent Gran 2017 ha celebrat aquest diumenge la seva darrera jornada amb l’acte central a la sala Sant Domènec on s'han donat cita bona part dels padrins i padrines de la ciutat. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb la regidora de la Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, han fet la tradicional salutació institucional davant d'una sala plena.

En la seva intervenció, Bonet ha subratllat “la consolidació de l’aposta feta des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell de celebrar diversos actes intergeneracionals al llarg d’aquesta setmana per commemorar el Dia Mundial de la Gent Gran". Aquestes propostes han fet realitat al lema de la festa d’enguany Gent Gran, Esperit Jove. La regidora ha manifestat que l’objectiu de l’Ajuntament de la Seu és implicar tota la societat urgellenca a l’hora d’organitzar aquesta festa, però també en la resta d’activitats que es realitzen al llarg de l’any "amb actes que sumin gent de totes les edats, per aconseguir una Seu encara més cohesionada”.

Albert Batalla, en la seva salutació als padrins i padrines, ha volgut fer un paral·lelisme entre la tècnica artística que emprava Antoni Gaudí, el trencadís, i la societat urgellenca. Batalla remarca que “la Seu és una ciutat de colors, una barreja de gent gran, gent jove, gent nascuda aquí, gent vinguda d’arreu, que fent pinya entre tots plegats ens permet ser una ciutat cohesionada, una ciutat multicolor, com són els trencadissos de Gaudí”.

El colofó de l‘acte central de la Festa de la Gent Gran l’ha protagonitzat l’actuació del grup d’havaneres ‘A tota vela’.  I com cada any, abans del dinar de germanor, prop de 200 padrins i padrines s’han fet la foto de família davant la façana de l’Ajuntament amb les autoritats municipals. Tot Seguint la tradició, un dinar popular a la pista polivalent i un ball popular amb el Duo Làser han tancat els actes.

Vídeo intergeneracional

Una novetat d’enguany, vinculada al lema d'aquesta edició, ha estat l'enregistrament d'un vídeo intergeneracional expressament per a l’ocasió, en el qual hi intervenen joves i grans i que ja estat publicat a Youtube. En la mateixa línia, dissabte es va celebrar el Ball Cerdà Intergeneracional amb un gran èxit de públic.

Col·laboradors

La Festa de la Gent Gran 2017 ha comptat amb la col·laboració de diferents institucions, entitats i associacions com Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música, Grup de ball i organització del Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Joves de la Seu, Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Músic Jordi, Grup Daura, Aubèrria i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.