Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Festa del Trinxat celebra enguany el 25è aniversari

La Festa del Trinxat celebra enguany el 25è aniversari

Un miler de comensals gaudiran el pròxim 29 de febrer d'un menú conformat pels plats més emblemàtics de totes les edicions organitzades fins ara. Els tiquets es poden adquirir a l'Oficina de Turisme de Puigcerdà
La regidora de turisme de l'Ajuntament de Puigcerdà, Carme Mas, i l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, mostrant el cartell de la 25a Festa del Trinxat (Foto: ACN)
10/02/2020 14:45

La Festa del Trinxat complirà un quart de segle el proper 29 de febrer i, per commemorar aquesta fita, l'organització preveu oferir al miler d'assistents previstos aquells plats que han estat més representatius o que han tingut una millor acollida entre els comensals que hi han anat en anys anteriors.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha destacat a l'ACN que la celebració viu actualment "un moment dolç" i que des de l'edició passada s'està treballant per "treure-li una mica de contingut polític" per "posar l'accent" en la promoció de la gastronomia local i els productes de proximitat. A banda del col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya, una vintena de restaurants s'encarregaran d'elaborar les diverses racions de trinxat.

Piñeira ha explicat que tot i que la festa "ha tingut alts i baixos" durant els 25 anys que porta celebrant-se, ha contribuït a convertir el plat en una insígnia pròpia de la Cerdanya i a promocionar Puigcerdà i el seu entorn entre els visitants, tenint en compte que coincideix amb la temporada turística d'hivern. A banda del sopar de gala del 29 de febrer, cada dijous d'aquest mes i dins de la iniciativa del 'Pintxo pote', bars i restaurants de la vila ofereixen tapes fetes a partir dels ingredients bàsics del trinxat, que són la col d'hivern, la patata i la rosta.

La regidora de Promoció econòmica, turisme i ocupació de l'Ajuntament de Puigcerdà, Carme Mas, ha explicat també que el consistori sortejarà entre els assistents de la festa uns 'xecs gastronòmics', amb la qual cosa els comensals premiats gaudiran d'un àpat en un dels restaurants que han participat en l'elaboració del trinxat. Precisament durant aquestes setmanes el plat és present a moltes de les seves cartes..

Menú de celebració

El sopar començarà a les nou de la nit amb una degustació d'embotits i formatges del Pirineu. Tot seguit se servirà el xató, seguit d'un caneló de tiró amb peres elaborat pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya. La vetllada seguirà amb el plat estrella de la festa, el trinxat amb rosta cuinat pels restaurants col·laboradors, i un llom de bacallà amb cremós d'espinacs, camagrocs i fruits secs. Per postres hi haurà un pastís elaborat per diferents pastisseries de Puigcerdà i Cerdanya. Cada taula en tindrà un per poder bufar les espelmes i celebrar aquest aniversari.

Venda de tiquets

Durant el sopar hi haurà diferents espectacles d'entreteniment i cada comensal rebrà d'obsequi productes de proximitat, com ara làctics i un trinxat precuinat. La vetllada es clourà amb una ball a càrrec de l'Orquestra Stress Band. El preu de les entrades serà de 27,50 euros, com en els anys anteriors, i els tiquets ja es poden adquirir a l'Oficina de Turisme de Puigcerdà, on ja només en queden uns 250 dels pràcticament 1.000 que es posen a la venda.