Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Festa Major de la Seu se suma a la campanya 'No és No'

La Festa Major de la Seu se suma a la campanya 'No és No'

L'acció vol "prevenir agressions i assetjaments sexistes" en el marc de la celebració. La impulsen l'Oficina Jove, el SAD, l'ICD, el CAPAU i Dones Feministes
'No és No'
23/08/2017 13:45

La Festa Major de la Seu d’Urgell s’ha adherit a la campanya 'No és No. A l’Alt Urgell: Festes lliures de sexisme’. Aquesta acció se centrarà, sobretot, a l’Espai de Casetes i als concerts, zona de màxima concentració de públic juvenil. És impulsada per l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, el Servei d’Atenció a les Dones, l'Institut Català de les Dones, el Consorci d'Atenció a les Persones (CAPAU) i el col·lectiu Dones Feministes de l’Alt Urgell.

La campanya vol "promoure conductes saludables i respectuoses per prevenir i actuar davant les agressions i assetjaments sexistes que es puguin produir a les nits de festa". Enguany s’hi han sumat 14 festes majors de l’Alt Urgell i ha comptat amb la col·laboració de les comissions de festes de cada poble i els seus respectius ajuntaments. La regidora de Festes i Tradicions, Sílvia Iscla, afirma que es volen "sumar a la conscienciació i prevenció de les agressions i assetjaments sexistes”.

Per fer efectiva aquesta campanya, s’ha fet arribar a totes les caravanes que s’instal·len a l’Espai Casetes material informatiu com ara cartells, flyers i infografia per saber actuar "en cas de veure o viure una situació incòmode o agressiva". Segons

Segons els col·lectius impulsors, "els espais de festa són contextos susceptibles de produir-se agressions sexistes amb més facilitat, ja que sota el paraigües de l’oci, l’alcohol i el bon-rotllisme es produeixen actituds i agressions sexistes". La campanya inclou un protocol que planteja actuacions a nivell preventiu i accions orientades a intervenir quan s'han produït les agressions. El punt on es troba l’ambulància, afirmen, "serà un espai segur i de confort en cas que es produeixi algun incident".

Des de l'organització detallen que consideren com a agressió sexista "tota agressió (física o no) exercida sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic", i en aquest àmbit hi inclouen "les bromes sexistes, la insistència, la gelosia, els insults, les humiliacions, els tocaments no consentits i l’assetjament". Les entitats promotores afirmen que volen "unes festes i espais d’oci que siguin lliures d’agressions masclistes i no discriminatòries per relacionar-se de manera lliure i consentida".