Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Fira de Formatges premiarà enguany Carme Ruscalleda

La Fira de Formatges premiarà enguany Carme Ruscalleda

La cuinera rebrà el guardó el dia 19 en el sopar previ al certamen. La mostra manté el format habitual, amb trenta artesans d’arreu dels Pirineus
Carme Ruscalleda
01/10/2007 17:00

La cuinera Carme Ruscalleda serà la convidada especial de la tretzena edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que se celebrarà els dies 20 i 21 vinents en el marc de la Fira de Sant Ermengol. La Regidoria de Promoció Econòmica de La Seu d’Urgell està ultimant els preparatius per a aquest certamen de referència pels productors i amants del formatge.

La cuinera del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, distingida amb tres estrelles Michelin, rebrà el premi Amic del Formatge, que es lliura cada any a un restaurador català que destaqui en la promoció d’aquest producte. El lluirament es farà en el transcurs del sopar-tast previ a la fira, el dia 19 a l’hotel El Castell de Ciutat. El sopar el coordinarà el gastrònom Pep Palau, amb un preu de 60 euros i places limitades que es poden encarregar a l’Ajuntament de la Seu. El regidor de Promoció de la Ciutat, Albert Batalla, considera que aquest acte “s’ha convertit en el millor preludi de la fira i en un referent d’altíssima qualitat de la millor fira de formatges artesans que es realitza al nostre país”.

Un altre acte previ a la fira serà la Jornada Tècnica per als professionals del formatge i els derivats làctics. Enguany estarà dirigida i moderada per Roser Romero, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

La Fira de Formatges Artesans mantindrà les dimensions dels darrers anys, amb una selecció de trenta artesans d’arreu dels Pirineus. Setze correspondran a Catalunya, vuit a les denominacions d’Euskadi i Navarra (Idiazabal i Roncal), vuit de França (DO Ossau-Irati) i dos de l’Aragó. Enguany el formatge convidat serà el San Simón da Costa de la província gallega de Lugo. La majoria de formatges són de gran qualitat segons els experts i estan elaborats amb llet crua.

El Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, el dia 20 al matí, comptarà amb un jurat format per més de quaranta experts que valoraran un centenar de formatges. El públic assistent podrà seguir el desenvolupament del concurs. A més a més, durant el cap de setmana, a l’Aula del Formatge es succeiran nombroses activitats gastronòmiques, com ara tastos guiats de formatges i vins, demostracions de cuina en directe i activitats gastronòmiques infantils.