Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Fira de Primavera tanca amb gran èxit de públic i de participació ramadera

La Fira de Primavera tanca amb gran èxit de públic i de participació ramadera

Cal Marquet del Pla de Sant Tirs, pertanyent a l’Associació de Frisona de l’Alt Urgell (AFAUC), ha estat guardonat en les seccions Gran Campiona de Catalunya (vedelles i braves), Gran Campiona de Catalunya (vaques) i millor ramat i millor criador de Catalunya
Fira Ramadera 2008 - Cal Marquet
13/04/2008 18:49

La quarta edició de la Fira de Primavera que ha tingut lloc durant tot el cap de setmana a La Seu d’Urgell ha tancat les seves portes a primera hora de la tarda amb la celebració del tretzè concurs català de raça frisona que s’ha desenvolupat al pavelló poliesportiu municipal, seguit per un nombrós públic que ha omplert de gom a gom les seves graderies.

El balanç que es fa des de l’Ajuntament de La Seu, màxim impulsor d’aquesta fira des de ja fa quatre anys, és de “gran satisfacció per l’èxit de participació que ha superat amb escreix la de les tres darreres edicions, tant pel que fa a la presència de ramaders com de públic visitant, arribat d’arreu de Catalunya”, ha manifestat l’alcalde urgellenc Albert Batalla. El batlle urgellenc ha volgut subratllar que “la celebració enguany del tretzè concurs català de raça frisona ha representat per a la Seu el reconeixement de la feina duta a terme durant les anteriors edicions de la Fira de Primavera”.

Batalla també ha afegit al respecte que “els concursos comarcals de raça frisona organitzat conjuntament amb l’AFAUC durant els darrers anys són mostra de la vitalitat del sector ramader a les comarques de muntanya, i del necessari paper de l’administració pública en la promoció d’aquest important sector econòmic”.

La quarta edició de la Fira de Primavera s’ha tancat amb un dinar a tots ramaders que han participat en aquesta mostra, ofert per l’Ajuntament de La Seu d’Urgell.

13è concurs català de raça frisona

El Concurs Català de Raça Frisona [1]en la seva tretzena edició s’ha tornat a celebrar, després de 20 anys, a la nostra ciutat, que ja va acollir el 2n Concurs Català FEFRIC l’any 1988. Des de la Federació de Frisona de Catalunya (FEFRIC) s’ha manifestat que “dóna satisfacció que una de les zones del nostre país -fent referència a La Seu i a l’Alt Urgell- on més arrelada està la producció de llet, i capdavantera en organització associativa de caire tècnic i professional (AFAUC, PIRENAICA, CADÍ) torni a entrar com a seu alternant del concurs català”.

En el concurs hi ha participat 84 exemplars de raça frisona procedents, procedents de 26 explotacions d’arreu de Catalunya, de les quals 15 són de la comarca de l’Alt Urgell que han aportat 40 animals. El concurs es compon de 19 seccions diferents on cal destacar com a gran guanyador l’explotació Cal Marquet del Pla de Sant Tirs pertanyent a l’Associació de Frisona de l’Alt Urgell (AFAUC), guanyant en les seccions Gran Campiona de Catalunya (vedelles i braves), Gran Campiona de Catalunya (vaques), millor ramat de Catalunya i millor criador de Catalunya, entre d’altres premis.