Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Fira de Sant Ermengol es confirma com l'aparador dels aliments del territori

La Fira de Sant Ermengol es confirma com l'aparador dels aliments del territori

Aquest cap de setmana es fa un estudi per xifrar l'impacte econòmic del certamen. A la inauguració, la consellera Meritxell Serret ha destacat el vincle entre la producció local i la fixació de població al medi rural
14/10/2017 17:56

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha obert oficialment les seves portes aquest dissabte amb el tradicional acte inaugural que ha presidit la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc. Serret ha estat acompanyada de l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, juntament amb una àmplia representació de regidors i regidores del Consistori i d’altres autoritats del territori.

En el seu parlament de benvinguda a la consellera, Batalla ha manifestat que la Fira de Sant Ermengol ha passat de ser un esdeveniment de petites dimensions a ser un gran esdeveniment de país, i "s’ha convertit en el millor aparador dels nostres productors de formatge artesanal", però que "té vocació d’ampliar el seu marc per incloure-hi productors d’altres àmbits d’alimentació, com ara la producció ecològica”. Batalla hi ha afegit que el certamen "aposta fermament per ser el millor aparador de la producció agroalimentària de gran qualitat”.

L'alcalde urgellenc també ha destacat l'ampliació enguany de les dates, amb l'obertura de la fira de formatges divendres a la tarda, per aprofitar el pont festiu. En aquest sentit, Batalla ha anunciat que l'Ajuntament ha encarregat un estudi d’impacte econòmic per saber què suposa la Fira per la ciutat. Aquest treball s'està duent a terme aquest mateix cap de setmana mitjançant uns enquestadors.

Des del consistori han agraït públicament al Departament d’Agricultura les tasques de reconversió que està portant a terme a l’Escola Agrària de Bellestar per ubicar-hi el centre de testatge de la vaca bruna del Pirineu, que "va molt lligat amb la producció d’alta qualitat”, com també la feina de repoblament de la muntanya de Calbinyà, zona que va patir un greu incendi.   

De la seva part la consellera d’Agricultura ha remarcat que “aquesta fira no és només un èxit sinó que és una demostració de com el territori és capaç de projectar-se, agafant totes aquelles oportunitats que té per elaborar-les, transformar-les i dinamitzar-les, per servir-les a la societat. Això, segons Meritxell Serret, "ajuda a falcar aquesta població al territori i la producció local, com són aquí els formatges, i per tant, la producció ramadera i l’artesania alimentària, tot acompanyat per una cultura gastronòmica que dinamitzi el turisme”. Segons Serret, “el sector primari és un sector dinamitzador de l’economia i el desenvolupament del territori, i la Fira de Sant Ermengol n’és un clar exemple”.

Després de l’acte institucional d’inauguració, les autoritats han recorregut tots els espais firals com ara la segona edició de la Fira de Productes Ecològics del Pirineu, l’Autofira, la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, així com els espais la Cuina del formatge, Km0- Gustum, Aliments del Territori i Tu, i els estands empresarials, de promoció turística, comerç, entitats, associacions i clubs esportius de la Seu d’Urgell i comarca.

  • Inauguració de la Fira de Sant Ermengol 2017
  • Meritxell Serret, a l'estudi de RàdioSeu a la Fira