La Fira de Sant Ermengol supera els 50.000 visitants
La Fira mil•lenària de Sant Ermengol de La Seu d’Urgell ha tancat portes superant la xifra dels 50.000 visitants, segons han informat fonts municipals. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i regidor responsable de la fira de l’Ajuntament urgellenc, Albert Batalla, ha afirmat que “aquest és un bon model de la fira i el potenciarem i millorarem amb l’objectiu que continuï essent el punt de referència del Pirineu i Catalunya”.
Batalla també ha subratllat que “l’èxit del certamen rau sobretot en la feina feta des de l’organització”. El responsable firal ha agraït l’esforç a tothom qui s’ha implicat en l’esdeveniment, “començant per la Policia Municipal, la regidoria de Promoció Econòmica i les diferents brigades municipals”. Batalla també ha remarcat la important implicació de tota la ciutadania alturgellenca, “obtenint així una carpa d’entitats i associacions cíviques, turístiques i esportives molt reeixida”.
El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica ha volgut destacar de forma especial la gran tasca del sector industrial i multisectorial de la ciutat que han col•laborat activament per aconseguir refermar l’aposta per l’espai Auto Fira, que s’ha desenvolupat al llarg i ample de l’avinguda Pau Claris amb l’exposició i venda de vehicles nous, a càrrec dels establiments de la Seu d’Urgell, i amb una iniciativa com el sorteig entre els compradors d’un viatge al País Basc, seguint la ruta de les formatgeries Idiazábal. A més, Albert Batalla ha lloat l’esforç realitzat pel sector dels comerciants de La Seu amb les activitats realitzades a l’espai anomenat El Boulevard, a la sala de Sant Domènec, que ha consistit en una mostra de comerç i serveis de la ciutat, organitzat per la Unió de Botiguers (UBSU) i la Seu Comercial. Aquest espai de moda ha gaudit de les actuacions d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música, així com de desfilades de moda i regals per als visitants.
La Fira, que engloba també la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, ha tingut com a colofó aquest diumenge a la tarda el tast guiat de formatges guanyadors, conduït de Laia Pont i Natàlia Nicolau. En aquest acte, que ha estat obert a tothom, s’han pogut tastar els millors formatges presents a la fira de La Seu d’Urgell, del fresc al tupí, i alhora els visitants han pogut comprovar la qualitat dels productes guanyadors de cada categoria, a més de descobrir els secrets d’un bon formatge artesà. Recordem que al concurs es van presentar més de 100 formatges en les categories de formatge d’ovella, vaca, cabra enzimàtica, cabra làctica, tupí i formatges frescos i una nova categoria catalogada com a formatges singulars. També s’ha portat a terme, com a últim acte de la fira de formatges, una demostració de cuina a càrrec dels responsables del restaurant Els Banys de Sant Vicenç.
Els 21 premis lliurats (or, plata i bronze) entre les set categories diferents són els següents:
Formatges frescos:
1r premi: Villa Villera
2n premi: Mas El Lladré (Les Lloses)
3r premi: Làctics Ermengol(Prullans- Cerdanya))
Formatges de Cabra Làctica:
1r premi: Baridà (Bar- Alt Urgell)
2n premi: Ferme du Bignau
3r premi: Bergerie de Vives
Formatges de Cabra Enzimàtica:
1r premi: Ferme du Bignau
2n premi: Roura-Soler
3r premi: Benabarre
Formatges de Vaca:
1r premi: Ermesenda de Mas d’Eroles (Adrall-Alt Urgell)
2n premi: Tartera de Mas d’Eroles (Adrall-Alt Urgell)
3r premi: Làctics Ermengol (Prullans- Cerdanya))
Formatges d’Ovella:
1r premi: Arantzazu de Queseria Gomiztegui
2n premi: Arantza Segurola (Erraizabal)
3r premi: Roncal Artesano Larra
Tupí:
1r premi: Serrat Gros de Cal Codina (Ossera-Alt Urgell)
2n premi: Sat Olano
3r premi: Roncal Artesano Larra
Formatges singulars: (nova categoria)
1r premi: Ferme du Bignau
2n premi: L’Orri de Cal Valentí (Músser-Cerdanya)
3r premi: Formatges La Vall de Meranges (Meranges-Cerdanya)