Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Fira ramadera d'Andorra celebra aquest dijous la 38a edició

La Fira ramadera d'Andorra celebra aquest dijous la 38a edició

S'espera la participació d'uns 200 caps de bestiar al concurs. La mostra es podrà veure a l'aparcament situat davant de l'edifici administratiu del Govern
Fira Concurs d'Andorra
25/10/2016 18:55

Aquest dijous tindrà lloc la 38a edició de la tradicional Fira concurs d’Andorra, esdeveniment de referència per al sector ramader al Principat. Enguany s’espera la participació d’uns 200 caps de bestiar boví, equí i oví repartits en 30 explotacions. Aquesta xifra és semblant a la de les edicions anteriors, segons expliquen els organitzadors, el Departament d'Agricultura del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i l'Associació de Pagesos i Ramaders.

La fira se celebrarà a l’aparcament situat davant de l’edifici Administratiu del Govern, a Andorra la Vella. De les 6 a les 9 hores tindrà lloc l’arribada dels animals, a les 11 es procedirà a la classificació i a la una es farà el repartiment de premis. La participació està oberta a tots els ramaders del país amb bestiar boví, oví i equí registrat al Padral. Per la realització de la classificació es disposa de dos jurats, un específic pel XIII Concurs nacional de la raça bruna d’Andorra i l’altre per a la resta de seccions.

Cal destacar que tots els animals concursen a diferents seccions tot seguint el reglament del concurs que està publicat al BOPA (núm. 54 del 28 de setembre). Els 3 primers guanyadors de cada secció obtindran un premi econòmic de 240, 120 i 90 euros respectivament.