Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Foranca d'Alàs i Cerc, pròxima cita del Circuit Fer de Curses per Muntanya

La Foranca d'Alàs i Cerc, pròxima cita del Circuit Fer de Curses per Muntanya

La segona edició de la prova de l'Alt Urgell es durà a terme aquest diumenge, 29 de setembre, amb l'opció de dos recorreguts de 10 i 20 quilòmetres. Les inscripcions són obertes
La Foranca 2019
26/09/2019 11:35

La segona edició de La Foranca és la pròxima cita de les curses de muntanya a l'Alt Urgell. La prova es durà a terme aquest diumenge, 29 de setembre, i serà puntuable per primera vegada al Cadí Circuit Fer

L'organització proposa itineraris inèdits amb senders i corriols que formen part de la xarxa de camins de petit i gran recorregut (PR i GRs), a més d'altres que s'han reobert i netejat per a l'ocasió. A més, enguany s'afegirà una ruta més llarga i es variarà el traçat de l'any passat. El punt més alt serà als 1.200 metres, i la sortida i l'arribada estan previstes a la plaça Major d'Alàs.

La primera opció per participar a La Foranca és un circuit circular de 10 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu que passarà per Alàs, Artedó i Banat. La sortida serà a les 9.30 hores i hi haurà dos avituallaments. Es tracta d'un recorregut popular i no molt tècnic "per satisfer tothom i no perdre l'origen de la prova".

Pel que fa a l'opció més llarga, es proposa un circuit circular de 20 quilòmetres i 650 metres de desnivell positiu que inclou Alàs, Artedó, Banat i Vilanova de Banat. En aquest cas, la ruta s'iniciarà a les 9 del matí i estan previstos 4 avituallaments.

El recorregut presenta unes excel·lents vistes de la Seu, Ribera d’Urgellet i la Plana d’Alàs i Roc Beneidor, així com unes panoràmiques increïbles del Pirineu, amb els cims del Salòria, Munturull i l’omnipresent Serra del Cadí. Tots els corredors gaudiran d'un entrepà i un refrigeri a l'arribada.

Recuperació d'antics camins

La Foranca ha estat impulsada per un grup de joves d'Alàs i, segons expliquen ells mateixos, "vol ser un punt de retrobament entre corredors i caminadors de la zona per donar a conèixer antics camins que avui estan en desús i mostrar així l’elevat potencial que hi ha a la zona". Justament per aquest fet, consideren que la cursa es pot consolidar i "fer descobrir al públic racons d’una bellesa increïble". L’objectiu principal, apunten, és "anar recuperant, a poc a poc, antics camins i poder acabar tenint a tocar de casa una xarxa de senders nets, cuidats i de diferents distàncies i dificultats". També han destacat el fet que és la cursa de muntanya més propera a la Seu, a banda de les que tenen la sortida o la meta a la mateixa capital alturgellenca.

Els corredors rebran un regal commemoratiu i diversos obsequis publicitaris. També s’organitzarà un sorteig de material. El dia de la cursa, el trànsit rodat a dins el poble d'Alàs romandrà tancat i s'habilitarà un aparcament al llarg de la carretera d'accés al nucli. A la plaça hi haurà servei de bar, lavabos i animació.

Inscripcions obertes

Les inscripcions encara es poden fer dins aquest divendres a les 23.59 h mitjançant el formulari publicat al web del Circuit Fer. També es podrà fer la inscripció el dia de la cursa, però amb un recàrrec econòmic.