Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La formació professional, una bona opció per als joves

La formació professional, una bona opció per als joves

Un 12% dels graduats a les comarques de la demarcació de  Lleida busca feina després d'acabar els seus estudis, per sota de la mitjana catalana (15,6%) L'atur actual és del 50% entre els joves d'entre 16 i 24 anys
Escola de Capacitació Agrària
30/01/2013 12:15

L'11,8% dels graduats mitjans i superiors d'ensenyaments professionals de les comarques de la demarcació de Lleida que van finalitzar la seva formació al 2011 està buscant feina (un 2,7% més que l'any anterior), una xifra inferior si es compara amb la mitjana catalana que és del 15,6% i amb la taxa de prop del 50% d'aturats que hi ha entre els joves d'entre 16 i 24 anys.

L'estudi d'inserció laboral dels Ensenyaments Professionals del 2012, que remarca la importància de la formació professional per accedir al món laboral, també posa de relleu l'existència d'una clara aposta per la continuïtat formativa dels graduats, així com un augment de l'emprenedoria entre aquest col·lectiu.

El document, en el qual hi han participat 1.580 persones que es van graduar durant el 2011 de les 2.322 que ho fan fer en total, mostra que un 31,08% treballen i que un 14,11% estudien i treballen, mentre un 42,97% ha optat per continuar la seva formació. La resta, un 11,8% busquen feina, xifra superior al 9,26% dels graduats del 2010.

La formació professional, garantia per tenir més ocupabilitat

El director dels serveis professionals d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, afirma que aquestes dades mostren que la formació professional és una garantia per tenir més ocupabilitat, ja que si bé la taxa d'aturats d'entre 16 i 24 anys a Catalunya és del 50%, aquells que estan en possessió d'un títol d'FP, la taxa d'atur només és del 15,6 % a Catalunya i del 11,8 % a Lleida (15,65% entre les dones i un 8,46% entre els homes).

El responsable d'Ensenyament atribueix les millors dades de Lleida a una major proximitat del teixit empresarial, que afavoreix la posada en marxa de pràctiques, i al fet que l'atur en aquesta demarcació és menys elevat que al conjunt del país.

Les famílies professionals amb major inserció laboral a la demarcació de Lleida són els ensenyaments esportius; el tèxtil, confecció i pell; la instal·lació i manteniment; el transport i el manteniment de vehicles; i la imatge i so. Per contra, les famílies professionals o ensenyaments els graduats dels quals busquen feina en major proporció són imatge personal; ensenyaments d'arts plàstiques i disseny; activitats físiques i esportives; i química.

Finalment, l'estudi fa palès també que la promoció estudiada manté el nivell d'estabilitat laboral i salarial que l'any anterior. La majoria de graduats situen en la franja salarial entre els 900 i 1200 euros.