Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Fundación Oso Pardo donarà suport a l'extracció del medi de Cachou si els tècnics ho dictaminen

La Fundación Oso Pardo donarà suport a l'extracció del medi de Cachou si els tècnics ho dictaminen

Guillermo Palomero diu que no es pot posar en perill tot un projecte per "l'alarma social" que estan creant aquests animals
Sala on s'han dut a terme les Jornades tècnic-científiques sobre el retorn dels grans carnívors a zones de muntanya (Foto: Marta Lluvich)
20/09/2019 20:25

El president de la Fundación Oso Pardo, Guiollermo Palomero, ha afirmat que donarà suport a l'extracció del medi de l'ós Cachou si els tècnics així ho determinen. Palomero ha dit que els atacs de Cachou estan fent augmentar "l'alarma social" cada dia que passa i ha afegit que aquest fet va en contra de la totalitat del projecte de reintroducció d'óssos al Pirineu. El responsable de l'entitat conservacionista ha afegit que "no podem jugar-nos el futur de tot el projecte ni seguir creant alarma i inquietud" pel comportament de dos óssos.

Palomero s'ha mostrat "molt sorprès" pel fet d'haver-se donat dos casos d'óssos (Goiat i Cachou) que matin cavalls de més de 500 quilos a la mateixa zona i ha dit que es creia que Goiat "era un cas excepcional". El conservacionista ha reconegut que "li costa molt interpretar" d'ambdós plantígrads.

Palomero ha participat en les Jornades tècnic-científiques sobre el retorn dels grans carnívors a zones de muntanya. A aquestes jornades també hi ha intervingut Iván Afonso, tècnic del Conselh Generau d'Aran-Piroslife. Afonso ha explicat que no es pot dilatar molt en el temps la presa d'una decisió sobre l'extracció o no del medi de Cachou. El tècnic ha reconegut que si fa un sisè atac aquest setembre haurà sobrepassat tots els límits.

Afonso ha parlat de les tècniques per canviar el seu comportament i que deixi de matar bestiar equí, i ha indicat que s'haurà de veure els dies vinents si han estat efectives.

Cachou, és un mascle molt important dins el projecte de reintroducció dels ossos al Pirineu, ja que és fill de Plume i Balou i per tant no està emparentat amb Pyros i s'evita el problema de consanguinitat.

El projecte contempla la substitució d'un ós en cas de ser problemàtic. Aquest punt s'hauria d'analitzar a posteriori en cas que els tècnics decideixen optar per l'extracció del medi de l'animal perquè no han funcionat les mesures de correcció del caràcter "fortament depredador" de Cachou.