Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La gatera oficial d'Andorra ja pot acollir gats domèstics

La gatera oficial d'Andorra ja pot acollir gats domèstics

Una circular informativa orienta sobre els diferents procediments a implementar quan es troba un animal a la via pública
Gatera oficial d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
04/04/2017 17:54

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra, Sílvia Calvó, i el director d’Agricultura, Landry Riba, han visitat aquest dimarts la gatera oficial del país, acompanyats de diversos representants del món associatiu vinculat al benestar animal. Aquest ha estat el primer dia de funcionament de la instal·lació, que ja pot acollir gats domèstics.

Segons ha informat el Govern, un cop finalitzats els treballs de rehabilitació de la Borda Vidal, i un cop descartada una gestió privada, s'ha posat en funcionament la gatera "per completar el servei públic que ja es presta al Principat des de fa anys amb els gossos".

Des del Departament d’Agricultura andorrà es recorda que aquesta instal·lació té com a objectiu acollir els animals que hagin viscut o puguin viure en una llar, i en cap cas aquells gats que es troben en colònies al carrer i que són gestionats mitjançant altres procediments. Una circular informativa orienta sobre els diferents procediments a implementar quan es troba un animal a la via pública.

Gats domèstics

Les instal·lacions poden acollir gats domèstics que per les raons que sigui no puguin ser mantinguts en una llar. De la mateixa manera, aquelles persones que vulguin adoptar un gat també podran fer-ho amb les màximes garanties sanitàries i de compliment de la normativa en matèria d’identificació i registre. La nova gatera, llargament demanada pels col·lectius de protecció dels animals, pot acollir una trentena de gats.