Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat accepta la cessió dels terrenys per a la nova escola de Montferrer i Castellbò

La Generalitat accepta la cessió dels terrenys per a la nova escola de Montferrer i Castellbò

Es tracta d'una parcel.la de 2.500 metres quadrats on també s’hi ubicaran habitatges de protecció oficial
Montferrer
25/10/2007 10:09

El govern de la Generalitat ha acceptat aquest dimarts la cessió gratuïta d’un terreny de 2.500 metres quadrats a Montferrer i Castellbò per a la construcció de la nova escola d’Educació Infantil i Primària del municipi. Aquesta aprovació permet iniciar ara els tràmits per tirar endavant el projecte del centre escolar, que s’ubicarà en una parcel.la de l’Incasòl, que també inclou un espai reservat per a habitatges de protecció oficial.

L’alcalde de Montferrer i Castellbò, Ramon Fierro, s’ha mostrat convençut que les obres sortiran ben aviat a licitació. El projecte tècnic de la nova escola ha d’obtenir ara el vistiplau del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

El polític alturgellenc ha manifestat en declaracions a RàdioSeu que la necessitat de la nova escola era ‘inajornable’. L’edifici actual s’ha quedat petit amb més de 40 alumnes. Actualment hi ha instal.lat un mòdul prefabricat al pati. “L’únic que s’ha de lamentar és que el nou edifici no estarà enllestit fins el curs 2008-2009, malgrat que l’objectiu era tenir-lo habilitat durant el curs vinent”, ha dit Fierro.
La nova escola, que tindrà capacitat per acollir entre seixanta i noranta-cinc nens i nenes, disposarà d’un espai de sis-cents metres quadrats de superfície útil. S’hi ha previst dues aules per a les classes d’educació infantil, i dues aules més per als alumnes d’educació primària. L’immoble disposarà de biblioteca, d’una sala d’informàtica, d’una aula polivalent i de serveis. El projecte preveu la possibilitat d’una ampliació futura.

Pel que fa als habitatges socials projectats a la mateixa parcel.la que l’escola, Fierro ha informat que és el departament de Medi Ambient i Habitatge qui gestionarà les vivendes. El darrer concurs públic va quedar desert i pròximament els treballs tornaran a sortir a licitació.