Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat aprova la convocatòria d'eleccions al Conselh Generau d'Aran

La Generalitat aprova la convocatòria d'eleccions al Conselh Generau d'Aran

Els comicis se celebraran el 26 de maig, el mateix dia que les eleccions municipals i europees. Els 13 consellers s'escullen segons la tradicional divisió de la vall en terçons
Ple del Conselh Generau d'Aran (CGA)
26/03/2019 19:44

El Govern ha aprovat el decret de convocatòria d'eleccions al Conselh Generau d'Aran pel proper 26 de maig, tot coincidint amb les eleccions municipals i amb les del Parlament Europeu.

Els 13 consellers s'escullen segons la tradicional divisió de la vall en terçons. Així, el de Castièro tindrà 4 representants; el de Quate Lòcs, 3; el de Pujòlo, 2 el d'Arties e Garòs, 2 més; i els de Marcatosa i Lairissa, un cadascun. El Conselh es constituirà el primer dia laborable després dels quinze dies naturals següents a l'endemà de l'acte de proclamació dels seus membres electes.

El Govern també ha aprovat en el Consell Executiu d'aquest dimarts les normes complementàries a les eleccions, la regulació de les subvencions i el control de la comptabilitat electoral. L'elecció dels consellers generals s'ha de fer d'acord amb el que disposa la legislació electoral, entre les candidatures que al terçó corresponent hagin aconseguit més d'un 5% del total de vots vàlids i en aplicació de la llei d'Hondt.

La Generalitat de Catalunya, amb càrrec al pressupost del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència per al 2019, subvenciona les despeses ocasionades als partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d'electors amb motiu d'aquests comicis, d'acord amb les regles següents: 291,84 euros per cada conseller electe; 0,58 euros per vot aconseguit per cada formació política en les circumscripcions electorals on com a mínim un membre hagi estat proclamat conseller; i 0,23 euros per cada elector d'una circumscripció electoral on la formació política hagi aconseguit un conseller electe.