Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat avançarà els pagaments dels ajuts al lloguer a les persones majors de 65 anys i a les dones víctimes de violència de gènere

La Generalitat avançarà els pagaments dels ajuts al lloguer a les persones majors de 65 anys i a les dones víctimes de violència de gènere

La mesura beneficiarà més de 10.000 persones i suposarà una aportació econòmica de més de 14 milions d'euros
Logotip de la Generalitat de Catalunya
20/03/2020 18:13

Atesa la situació d’excepcionalitat, a petició del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Govern ha decidit avançar el pagament dels ajuts al lloguer als col·lectius especialment vulnerables, com són la gent gran i les dones que han patit violència masclista. Això suposa que podran presentar la documentació justificativa de l'esmentat ajut amb posterioritat al seu abonament.

Els beneficiaris seran, d’una banda, les persones que van obtenir un ajut l’any 2019 i també els que en van quedar exclosos. Es tracta de 10.000 beneficiaris, el que suposa un impacte econòmic anual de 14 milions d’euros.

D’altra banda, la mesura s’estén a les dones que han patit violència masclista que ja van ser beneficiàries dels ajuts en la convocatòria de 2019. Això suposa un total de 216 dones, amb un impacte econòmic de 430.000 euros.

L’avançament del pagament es farà efectiu a finals del mes d’abril, moment en què s'abonaran els mesos meritats, que seran com a mínim, els mesos de gener, febrer i març.