Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat construirà un nou CEIP a Montferrer i Castellbò

La Generalitat construirà un nou CEIP a Montferrer i Castellbò

Educació invertirà 1.385.000 euros en l’edifici en resposta a la demanda del municipi Podrà acollir fins a cent alumnes i s’ubicarà al nucli de la Trobada
CEIP Àgols - Montferrer i Castellbò
28/01/2009 11:20

El Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya ha donat finalment llum verd a la construcció del nou edifici del CEIP Els Àgols, a Montferrer i Castellbò. El departament d'Educació invertirà 1.385.000 euros en el centre, que substituirà l'antic equipament, que ja s'ha quedat petit.

La nova escola està projectada per acollir un màxim de 100 alumnes. Aquesta previsió suprimiria els actuals mòduls prefabricats. Aquesta tardor passada, el professorat i els pares d’alumnes del col.legi havien reclamat públicament que s’accelerés la construcció de l’edifici, després de denunciar la situació de precarietat en què es troben actualment.

L’alcalde de Montferrer i Castellbò, Ramon Fierro, s'ha mostrat “molt content” per la dotació econòmica del projecte. Fierro agraeix a Educació que tiri endavant l’equipament i espera que s’adjudiquin les obres com més aviat millor. En aquest sentit, el batlle recorda que actualment l’espai “es fa massa just” i que “hi ha alumnes de Montferrer que ara van a classe la Seu perquè no poden tenir plaça aquí mateix”. Fierro creu que “amb el nou CEIP podrem donar acollida a tots els infants del municipi”.

El complex es construirà al nucli de la Trobada, a prop de la casa consistorial i a pocs metres de la carretera N-260. Entre d’altres serveis, comptarà amb dues aules d’ensenyament infantil, dues de primària, sala d’informàtica, biblioteca i sala polivalent. Tots els compartiments “seran en planta baixa i en una ubicació molt adient”, remarca Ramon Fierro.

A la regió de l'Alt Pirineu i Aran, el Govern català també ha aprovat la construcció del CEIP Vall Fosca, a la Torre de Capdella. El nou centre escolar d'aquest municipi del Pallars Jussà tindrà capacitat per a 50 alumnes. Està pressupostat en 929.000 euros.

De fet, la Generalitat ha aprovat en el mateix paquet la construcció d’un total de 24 noves escoles arreu de Catalunya. L'executiu preveu destinar 117 milions d'euros a la construcció de setze CEIP de nova planta, sis instituts de secundària (IES) i dos Instituts-Escola. Aquesta darrera tipologia engloba nens des de P3 i fins a 4t d'ESO. Respon al model de la futura integració de l'educació infantil, primària i secundària en un sol edifici, iniciativa que recull el Projecte de Llei d'Educació de Catalunya. Els primers municipis que tindran aquest sistema seran Masquefa i Lloret de Mar.