Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat de Catalunya veu factible que la Terreta passi a dependre de l'Ajuntament del Pont de Suert

La Generalitat de Catalunya veu factible que la Terreta passi a dependre de l'Ajuntament del Pont de Suert

14/11/2011 14:18

La Generalitat de Catalunya es mostra favorable al fet que el nucli de la Terreta (Pallars Jussà) passi a dependre de l'Ajuntament del Pont de Suert i deixi de pertànyer a Tremp. L'eurodiputat Ramon Tremosa ha fet arribar la petició de la Plataforma La Terreta Decideix a la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega.

Segons ha informat la Plataforma, la consellera manifesta que la Generalitat no veu viable crear un nou municipi a la Terreta (i menys encara quan aquest territori es troba lluny dels 2000 habitants que estableix la llei), però sí contempla com a factible que passi a dependre de l'Ajuntament de la capital de l'Alta Ribagorça.

Ortega considera que aquesta fórmula "no suposaria cap despesa addicional i en canvi aproparia l'administració local i els serveis a la gent de la Terreta, millorant la seva qualitat de vida". Pròximament s'obrirà un expedient per analitzar i proposar aquest canvi i s'escoltarà a la gent de la Terreta i les seves reclamacions.

Consulta popular

Els veïns de la Terreta van celebrar una consulta popular per la segregació de la Terreta del municipi de Tremp. Els resultats de la votació, celebrada el passat 25 d'abril, va ser rotund: 60 sí, 3 no, 1 vot nul i 1 en blanc. La participació va ser del 60%.