Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat elaborarà un Pla de millora de la xarxa de transport públic a l'Alt Urgell i la Cerdanya

La Generalitat elaborarà un Pla de millora de la xarxa de transport públic a l'Alt Urgell i la Cerdanya

Villalante ha anunciat que el 2012 ja s’haurà implantat a l’Alt Pirineu la integració tarifària L’Alsina Graells oferirà una línia d’autobús entre la Seu i Barcelona que passarà pel túnel del Cadí
Estació d'autobusos de la Seu d'Urgell
24/11/2008 18:22

La Generalitat de Catalunya elaborarà l’any 2010 un Pla de Millora de la xarxa de transport públic a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Aquest estudi, que complementarà el Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, tindrà com a objectiu millorar la connectivitat al territori i solucionar mancances bàsiques com, per exemple, la coordinació entre el tren i l’autobús.

El director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, ha remarcat en una visita a la Seu que tot i que històricament el tren i l’autobus havien competit pels clients “actualment estan subvencionats amb diners públics i cal reorganitzar-los”. A més a més, Villalante ha anunciat que el Govern català treballa per aconseguir aplicar el 2012 a l’Alt Pirineu el model d’integració tarifària que ja funciona en alguns territoris catalans, i que permet poder canviar de sistema transport amb un únic bitllet, estalviant costos. Per Villalante, “un país modern és un país en xarxa”.

Per últim, el director general de Transport Terrestre ha comunicat que abans d’un any l’empresa Alsina Graells oferirà un nou recorregut que unirà la Seu amb Barcelona a través del túnel del Cadí, aprofitant la línia actual de Llívia i Puigcerdà. Aquesta opció permetrà rebaixar el temps de desplaçament i ampliar l’oferta de servei.

Villalante també s’ha mostrat satisfet pel fet que el desdoblament de la línia de tren de Puigcerdà a Vic es trobi en exposició pública.