Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat estendrà els ajuts per a la mobilitat als estudiants de cicles formatius de Grau Superior

La Generalitat estendrà els ajuts per a la mobilitat als estudiants de cicles formatius de Grau Superior

CiU afirma que ha arrencat el compromís del Conseller Maragall d’implantar les beques l'any vinent Albert Batalla demana que s'assignin seguint un criteri de territorialitat i no de renda familiar
Bus de les Professions
15/05/2008 14:06

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Albert Batalla, ha expressat aquest dijous la seva satisfacció per haver arrencat el compromís del Conseller Ernest Maragall d’estendre el programa d’ajuts per a estudiants universitaris de l’Alt Pirineu i l’Aran als estudis de Formació Professional de Grau Superior. La mesura beneficiaria aquells estudiants que no poguessin cursar els cicles formatius a la seva comarca.

En el transcurs de la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya, Albert Batalla ha defensat novament la necessitat d’establir ajudes per a la mobilitat pels estudiants de les comarques pirinenques on “l'escassa oferta de centres d’ensenyament superior presencial obliga als estudiants a desplaçar-se, amb la despesa afegida per a les famílies que això suposa”. Batalla reitera, a més, la necessitat que el criteri principal d’adjudicació sigui el principi de territorialitat i no el de renda familiar i patrimonial, “perquè això impedeix a moltes famílies del Pirineu accedir a uns ajuts que són per mobilitat. No es tracta d’un sistema de beques, això és una altra cosa, es tracta d’igualar els territoris”.

CIU havia presentat diverses iniciatives en aquest sentit, que el tripartit havia rebutjat. En opinió de Batalla, "avui el grup de CiU ha arrencat el compromís del Conseller de convertir aquesta demanda en realitat pel curs vinent”.

Durant la Comissió d’Educació, Albert Batalla ha interpel•lat al Conseller sobre el sistema de beques català. El diputat nacionalista ha recordat la sentència del Tribunal Constitucional de 2001 i ha assenyalat que la qüestió de les beques requereix dues vessants, “voluntat política de l’Estat, que no ha existit mai, i fermesa del Govern de la Generalitat, que fa temps que no existeix”. Per aquesta raó, Batalla ha demanat al tripartit que “més enllà de petits gestos, situïn aquesta qüestió com una prioritat”. De fet, el propi Conseller Maragall ha admès que l’actual sistema de beques és “insatisfactori” i que “no estem en condicions de desenvolupar una política pròpia com es necessita”.