Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat estudia l'arranjament de la carretera de Martinet a Lles de Cerdanya

La Generalitat estudia l'arranjament de la carretera de Martinet a Lles de Cerdanya

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha inaugurat avui la millora de la via d'Arànser i demà donarà el tret de sortida a la Fira de Sant Ermengol Alguns municipis de la Cerdanya podrien entrar al programa de subvencions europees Leader Plus
Arànser - Inauguració Llena
19/10/2007 22:43

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques està redactant el projecte per fer millores en el tram de carretera que va de la cruïlla de Martinet fins a Lles de Cerdanya. El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha indicat avui que "tot i que la via és propietat de la Diputació de Lleida, des de la Generalitat es vol impulsar l'arranjament".

El mandatari ha fet aquestes manifestacions aquest divendres a la tarda en la visita que ha fet a Arànser, per inaugurar la carretera que ha arreglat el Departament amb una inversió de 500.000 euros, en un tram de 4,5 quilòmetres. En la visita, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous, ha aprofitat per proposar al Departament que a l'hora de fer les peticions pels plans Leader Plus es tingui en compte a totes les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, com a 'pseudovegueria', de manera que en global sí que es complirien els criteris socioeconòmics que demana Europa.

Segons informa l'ACN, a aquesta proposta Llena ha contestat que si la Cerdanya ja no entrava en els plans Leader per la renda per càpita, ho 'té difícil', si bé ha considerat com a possible que s'incloguin els municipis de les capçaleres de les valls. Tot i així, Llena ha explicat que el Departament està estudiant les solucions per incloure el màxim de zones dins de les zones Leader, tot i que 'les normatives venen donades des de la Unió Europea, però ens agradaria canviar-les'.

El conseller del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, ha indicat que alguns municipis de les capçaleres de les valls de la Cerdanya podrien ser susceptibles d'entrar en el programa de subvencions europees per les zones rurals Leader Plus. Llena ha explicat que el Govern estudia la fórmula per poder fer que la Cerdanya i la Vall d'Aran entrin dins d'aquesta subvenció europea, almenys una part dels seus municipis.

El conseller inaugurarà aquest dissabte la Fira de Sant Ermengol a les deu del matí.