Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat garantirà l'accés a les noves tecnologies als nuclis de més de 50 habitants

La Generalitat garantirà l'accés a les noves tecnologies als nuclis de més de 50 habitants

El Pla Catalunya Connecta vol posar a l'abast del territori la banda ampla, la telefonia mòbil i la TDT en dos anys
Ausàs - Presentació Pla Catalunya Connecta
21/05/2008 16:51

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i el director general de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions, Josep Ramon Ferrer, ha presentat aquest dimecres el pla de desplegament d'infraestructures de telecomunicacions Catalunya Connecta. Aquest programa té com a objectiu apropar les noves tecnologies a aquells punts del territori que actualment presenten deficiències, entre ells, molts pobles i zones de l'Alt Urgell.

El Pla de desplegament assegurarà l’accés de tots els nuclis de població de més de 50 habitants als serveis de banda ampla, telefonia mòbil i televisió digital terrestre. Al mateix temps, el programa permetrà donar cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a la totalitat dels polígons industrials del país.

El Pla Catalunya Connecta, que té una dotació global de 110 milions d’euros i un horitzó d’actuacions fins al 2010, comportarà la realització de prop de 2.000 actuacions, com ara: estudis radioelèctrics, construcció i compartició d’infraestructures i instal·lació d’equips, a partir dels quals es realitzarà l’extensió dels serveis de comunicacions electròniques. El Pla pretén donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric en zones com el Pirineu, les Terres de l’Ebre o la Catalunya Central.

L'acte de presentació ha tingut lloc a la Sala Àgora de CosmoCaixa Barcelona. Ausàs, durant la seva intervenció, que ha tingut lloc a les instal·lacions del CosmoCaixa Barcelona, avui, dimecres, 21 de maig, ha manifestat que “aquest Pla ens porta al futur d’aquí al 2010, tot afavorint que la ciutadania i les nostres empreses estiguin connectades al món”. En aquesta línia, el conseller Jordi Ausàs també n’ha esmentat la importància estratègica, tot afirmant que “Catalunya Connecta millorarà la cohesió territorial del nostre país i farà més competitiva la indústria catalana”.