Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat i el Conselh Generau destinen 4,8 milions per infraestructures a la Val d'Aran

La Generalitat i el Conselh Generau destinen 4,8 milions per infraestructures a la Val d'Aran

11/11/2009 09:32

El conseller d'Economia, Antoni Castells, i el síndic d'Aran, Francés Boya, han firmat aquest dimarts el Pla Extraordinari d'Infraestructures, dotat amb 4,8 milions d'euros. Gran part dels recursos (4 milions) els aportarà el Govern i la resta anirà a càrrec del Conselh. El pla, que s'executarà en dues anualitats entre 2010 i 2011, servirà per construir o habilitar els edificis que han d'allotjar tots els serveis socials derivats de les competències que el l'Aran ha anat assumint els darrers anys.

Boya ha afirmat que aquestes dotacions permetran al govern aranès oferir "amb dignitat i més eficiència" els nous serveis. Una gran part dels recursos aniran destinats a un centre de referència de l'occità.

En els darrers 15 anys el Conselh ha anat assumint competències amb les pertinents partides que cobrien l'execució dels nous serveis però, segons el Síndic aranès, sovint "no s'han tingut en compte les infraestructures necessàries" per organitzar-se i fer-ne efectiva la prestació. "El conveni signat aquest dimarts permetrà cobrir aquestes mancances i endegar, d'aquesta manera, les obres necessàries per acollir tots els nous serveis de gestió de medi ambient i d'atenció al ciutadà", ha comentat Boya.

El cap del govern aranès també ha assegurat que un dels projectes que es beneficiarà d'aquestes partides és la creació d'un centre de transmissió de coneixement de l'occità, que col·laborarà amb universitats catalanes i que pretén ser "l'escola de referència d'aquesta llengua". Una altra part d'aquests nous recursos aniran destinats a obres de restauració de la seu del Conselh, en què no s'ha fet cap reforma des de 1991.

El conseller Castells ha destacat que el conveni respon a la voluntat del Govern de continuar l'esforç inversor en infraestructures en un moment de dificultats econòmiques, ja que és un "factor de creixement econòmic i de cohesió social".