Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat insta a reiniciar les obres del túnel de Tresponts

La Generalitat insta a reiniciar les obres del túnel de Tresponts

El departament de Territori i Sostenibilitat recorda que s'ha de complir el termini d'execució establert en l'adjudicació i demana que els treballs es tornin a posar en marxa dilluns
Visita a les obres del túnel de Tresponts
12/09/2019 19:55

El departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha instat a reiniciar dilluns vinent les obres de perforació de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts, després de les discrepàncies econòmiques entre l'empresa OSSA (Obras Subterráneas S.A.), que executa els treballs, i l'UTE formada per Acciona i Copcisa, adjudicatària del projecte.

La Generalitat havia convocat aquest dijous tant l'adjudicatària com l'empresa subcontractada, per resoldre el "malentès intern" que ha fet aturar la intervenció. Tot i que no s’ha donat detalls sobre com s'ha desenvolupat la trobada, el TES ha volgut deixar clar que "l'adjudicació compta amb un termini d'execució que s'ha de complir". Ara han de ser les empreses les que arribin a un acord i tirin endavant les obres previstes.

Segons han indicat des de la Generalitat, la resta de l'obra de construcció de la infraestructura a la C-14, entre Organyà i Montant de Tost, avança amb el ritme previst. El departament està pagant "puntualment" i la resta de la intervenció continua pel que fa al revestiment del paviment interior, instal·lacions del túnel i, aquesta setmana, l'ampliació de la carretera a la seva sortida a la boca nord.

La incidència arriba pocs dies després que s'hagi dut a terme la trobada dels dos fronts d'excavació del túnel, que té 1,3 quilòmetres de longitud i que ha de permetre la millora de la seguretat d'un dels trams més complicats de l'eix viari al seu pas pel congost de Tresponts. Les obres a la infraestructura, amb un pressupost de 35,4 milions d'euros, han de quedar enllestides el 2020.