Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat licita la millora de la GI-400, entre Alp i la Collada de Toses

La Generalitat licita la millora de la GI-400, entre Alp i la Collada de Toses

La carretera travessa l'entorn de les estacions de Masella i la Molina
02/01/2008 11:25

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica avui l’anunci de licitació de les obres de millora de la carretera GI-400, entre la collada de Toses i Alp, per un valor de 14,9 MEUR. Els treballs permetran eixamplar la calçada, suavitzar revolts i renovar el paviment d’aquesta via en tot el seu recorregut, de 18,6 quilòmetres.

Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i concloguin l’estiu de 2009. Aquesta actuació s’emmarca en les obres de millora de les comunicacions pirinenques i dels accessos a les estacions d’esquí que està desenvolupant Política Territorial. Aquest projecte també comprèn el reforçament del ferm de la carretera GI-404 entre Das i la GI-400 a Alp.

Les obres que ara es liciten permetran eixamplar la carretera al llarg dels 18,6 quilòmetres de la GI-400, que s’inicia a la collada de Toses, passa per l’estació de la Molina, l’estació de Masella i finalitza a Alp. Així, els treballs consistiran en l’ampliació de la calçada dels 6 metres que té actualment als 7 previstos i es farà un reforçament general del paviment.

D’altra banda, en el tram que discorre entre Masella i Alp, es formaran sobreamples a la carretera –sempre en el costat muntanya– per tal de suavitzar els revolts més tancats.

Simultàniament, es faran d'altres actuacions singulars com per exemple la reparació i impermeabilització del túnel de la Molina, la substitució de dos ponts en mal estat al pas de rieres a la Molina, la millora de la rotonda al pas per Masella, la instal·lació de malles metàl·liques de triple torsió entre la collada de Toses i la Molina i la col·locació de vorada al tram urbà d’Alp. També se substituirà les fites de formigó de l’aparcament de Les Colladetes, a la connexió amb l’N-152. Les noves fites seran de fusta.