Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat millorarà la il.luminació al túnel del Cornet, a Bassella

La Generalitat millorarà la il.luminació al túnel del Cornet, a Bassella

Les obres tindran un cost de 585.000 euros. Formen part d'un conjunt de  licitacions de projectes a l'Alt Pirineu i a Ponent per valor de 33 milions
24/09/2007 09:46

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha iniciat el procés de licitació de set actuacions de millora a la xarxa viària per valor de prop de 7,2 milions d'euros a Ponent i a l'Alt Pirineu i Aran. Els treballs consistiran principalment en el reforçament del ferm, la suavització de revolts pronunciats i el condicionament general de la calçada, per tal d'augmentar la seguretat de la circulació. En total, seran 31 les actuacions de millora de la xarxa viària catalana que sumen una inversió de prop de 33 milions d'euros.

A l'Alt Urgell, el pla preveu la millora del túnel de la collada del Cornet. Aquest projecte suposarà la millora de la il·luminació del túnel de la C-14 al municipi de Bassella. Les obres, que comportaran una inversió de 585.000 euros, inclouen la instal·lació d'un nou enllumenat amb quatre graus d'intensitat en una longitud de prop d'1 quilòmetre.

Així, es col·locaran noves làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, de 250 w, cada 30 metres de distància, sobre columnes de 12 metres d'alçada. La nova il·luminació es regularà automàticament segons els nivells de llum exterior i disposarà de quatre ambients diferenciats (assolellat, ennuvolat, crepuscular i nocturn).

A més, coincidint amb les hores en què es registra menys volum de circulació, es disminuirà la il·luminació al 50%, per tal d'estalviar energia i garantir-ne un ús sostenible. Finalment, l'actuació es completarà amb la col·locació de barreres de seguretat metàl·liques per a la protecció dels nous bàculs d’enllumenat.

El pla també preveu la millora del traçat de la carretera L-503 a la Torre de Cabdella, al Pallars Jussà. Això inclou l'eliminació de quatre revolts pronunciats i l'eixamplament de la plataforma actual. El projecte, que comportarà una inversió de més de 2 milions d'euros, preveu la construcció d'un pont de 13,5 metres, 5 murs d'escullera i obres de drenatge longitudinal i transversal.

Al Pallars Sobirà, es reforçarà el ferm a l'L-504 entre Llavorsí i Tírvia. L'actuació comprèn la millora de la carretera L-504 en un tram de prop de 4 quilòmetres i suposarà una inversió de prop de 816.500 euros.
Així, es reforçarà el paviment de la carretera i es repararan els trams que estiguin deteriorats. El projecte es completarà amb la millora del drenatge, la construcció de noves cunetes de formigó, i la renovació de la senyalització horitzontal i vertical, per adequar-la a les necessitats de la circulació.

El paquet d'inversions també contempla, en aquest cas a les comarques de Ponent, l'estabilització dels talussos de la C-13 a Camarasa, per valor de 848.400 euros; el reforçament del ferm a la C-26 i la C-53 a Balaguer, amb 1,6 milions d'euros; i la millora de les interseccions a la C-26 al seu pas per Solsona, amb inversió de 346.178 euros.