Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat millorarà la seguretat del Túnel de Montant de Tost

La Generalitat millorarà la seguretat del Túnel de Montant de Tost

L’any que ve invertirà en la infraestructura un milió i mig d’euros Una actuació semblant s’ha completat al túnel del Cornet, a Bassella
Jordi Mas - Terrenys Instituts
14/12/2009 14:12

Els pressupostos del Govern català per aquest any vinent contemplen una inversió d'un milió i mig d'euros per millorar la seguretat del Túnel de Montant de Tost. Les obres, gestionades pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, serviran per instal.lar una nova il.luminació, plaques reflectants i càmeres de seguretat, entre d'altres elements.

Segons ha indicat el director territorial del DPTOP a l'Alt Pirineu i Aran, Jordi Mas Ortega, la voluntat del govern és "posar al dia la infraestructura i oferir totes les garanties als seus usuaris". Per Mas, "la Generalitat té clar que l'obra pública, un cop construïda, també s'ha d'anar adaptant a les necessitats i als nous paràmetres, per exemple, de la normativa europea". "S'hi ha d'anar invertint periòdicament", assevera.

D'altra banda, el director territorial ha indicat que ja han finalitzat els treballs de millora del túnel de la collada del Cornet, a la C-14, al municipi de Bassella. Ara fa uns dies es va posar en marxa la il•luminació, després que FECSA en facilités la connexió elèctrica. La intervenció d’adequació de la infraestructura ha suposat una inversió de 585.000 euros.

Entre les actuacions que s’han dut a terme hi ha la instal•lació d'un nou enllumenat amb quatre graus d'intensitat en una longitud de prop d'1 quilòmetre. Al túnel s’han col•locat noves làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, de 250 w, cada 30 metres de distància, sobre columnes de 12 metres d'alçada.

La nova il•luminació es regularà automàticament segons els nivells de llum exterior i disposarà de quatre ambients diferenciats (assolellat, ennuvolat, crepuscular i nocturn). A més, coincidint amb les hores en què es registra menys volum de circulació, es disminuirà la il•luminació al 50%, per tal d'estalviar energia i garantir-ne un ús sostenible. Finalment, l'actuació també s'ha completat amb la col•locació de barreres de seguretat metàl•liques per a la protecció dels nous bàculs d’enllumenat.