Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat no desmenteix un possible transvassament d'aigua del Segre cap a Barcelona

La Generalitat no desmenteix un possible transvassament d'aigua del Segre cap a Barcelona

El desviament afectaria el riu des de la capçalera, ja que es faria a la Cerdanya a través del túnel del Cadí
Situació de manca de cabal al Segre, a Alàs
13/03/2008 10:28

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, no ha desmentit la possibilitat que la Generalitat transvassi aigua del riu Segre cap a Barcelona. La mesura podria afectar el riu des de la capçalera, ja abans d'entrar a l'Alt Urgell. I és que, segons va denunciar la setmana passada CiU, el desviament es faria des de la Cerdanya i cap al riu Llobregat, a través del túnel del Cadí.

En la sessió parlamentària d'aquest dimecres, el diputat convergent Ramon Espadaler va preguntar diverses vegades a Francesc Baltasar sobre aquest projecte. El conseller ecosocialista va afirmar que el Govern no es planteja "ni un transvassament", però en canvi no va negar rotundament que es pugui derivar aigües del Segre cap a Barcelona, tot aprofitant les canonades de serveis del túnel del Cadí.

Més tard, el president José Montilla tampoc no va desmentir el projecte, davant d'una interpel.lació del cap de l'oposició, Artur Mas. Montilla situa aquesta possibilitat en "accions puntuals" que considera necessàries per l'actual context de sequera. De la seva part, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Artur Mas ha acusat el Govern de tenir una actuació "dictatorial", ja que creu que intenten amagar a l'opinió pública aquest transvassament.