Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat també ha estudiat fer el transvasament del Segre des d'Oliana

La Generalitat també ha estudiat fer el transvasament del Segre des d'Oliana

La Plataforma en Defensa de l'Ebre se suma al rebuig del projecte i el qualifica com una "segona onada transvasista"
Oliana
28/03/2008 09:50

La Generalitat també ha fet estudis per transvasar aigua del riu Segre des d'Oliana, segons ha afirmat en una compareixença de premsa el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Aquesta desviació es faria cap al riu Cardener i tindria el mateix destí, l'àrea de Barcelona.

Baltasar va explicar ahir que el Govern ha fet estudis d'altres opcions de transvasament, tot i que es decanta per prioritzar el pas pel túnel del Cadí, des de la capçalera del riu. Entre aquestes altres opcions, hi ha la de captar l'aigua a partir d'Oliana. Aquest possibilitat requeriria una canalització de 30 quilòmetres. També s'ha estudiat transvasar des del canal d'Urgell, a Tàrrega.

En la mateixa compareixença, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Manuel Hernández, va afirmar que els regants que s'abasteixen del Segre no rebran cap compensació pels possibles perjudicis del transvasament.

A tot plegat, la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha publicat un manifest en el qual mostra el seu rebuig al possible transvassament del Segre des de la Cerdanya. L'entitat creu que el Govern vol "executar, i amb prepotència, el que quan estava a l'oposició s'oposava fèrriament" i hi afegeix: "Tristament, es confirma l'acudit tòpic sobre l'ètica de determinades formes de fer política".

Segons el col.lectiu, el projecte "afecta greument la qualitat i la quantitat de les aigües necessàries per a mantenir el bon estat del tram final de l'Ebre i el Delta, profunditza el desequilibri territorial i no te cap utilitat ni eficàcia real per a pal•liar la situació actual". El manifest acaba fent una crida a "aturar la segona onada transvasista".