Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Generalitat treu a licitació la construcció del nou CAP de la Seu

La Generalitat treu a licitació la construcció del nou CAP de la Seu

L'equipament, reivindicat des de fa anys, triplicarà l'espai que ocupen les actuals dependències. Les obres per al nou edifici preveuen un termini d'execució de 12 mesos
Projecte del nou CAP de la Seu d'Urgell
08/03/2018 20:20

La Generalitat de Catalunya, a través de l'empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a licitació les obres de construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Seu d'Urgell per un import de prop de 3,5 milions d'euros. Els treballs, que es duran a terme a l'espai dels antics garatges de l'Alsina Graells, comptaran amb un termini d'execució de 14 mesos.

Les empreses que hi vulguin optar tindran fins al proper 4 d'abril per presentar les seves ofertes. L'obertura de les pliques tindrà lloc el 17 d'abril vinent, en el cas de la proposta tècnica, i el 15 de maig per l'econòmica. La licitació de les obres, que finança íntegrament el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s'ha tret en dos lots diferents. Un primer inclou la construcció de l'edifici i compta amb una execució prevista 12 mesos. I el segon és per a la instal·lació dels ascensors, en un termini de dos mesos.

L'equipament estarà situat al carrer de l'Orri i, segons hi consta al projecte, tindrà una superfície construïda de 2017,74 metres quadrats, gairebé el triple del que ocupen les actuals dependències. El nou edifici sanitari, reivindicat des de l'any 2010, gairebé triplicarà les actuals dependències, ubicades a l'edifici del Sant Hospital.

Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'han mostrat molt satisfets amb l'anunci del procés de licitació del nou CAP. L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha valorat per a l'ACN que l'obra servirà per "posar al dia" un equipament clau que amb el nou format "permetrà prestar el servei en unes condicions més idònies".

L'edifici comptarà amb tres nivells a la façana principal, per on accediran els seus usuaris, i un a la part de darrere. El nou CAP tindrà a la planta baixa les àrees d'atenció continuada i de pediatria. La primera comptarà, entre d'altres, amb una sala de tractaments i un box d'extraccions. La segona disposarà de tres consultes per als facultatius i tres més d'infermeria. Mentrestant, el primer pis l'ocuparà l'àrea de medicina general, amb sis consultes per als professionals mèdics i sis més per als d'infermeria, i al segon s'hi ubicarà la consulta d'odontologia, quatre més de caire polivalent i espais per a usos administratius. L'edifici també tindrà un soterrani destinat a magatzems i instal·lacions.

L'equip del Centre d'Atenció Primària de la Seu d'Urgell està conformat per dotze metges de família i dotze infermeres, a més de tres pediatres, un auxiliar, una odontòloga, una llevadora, un treballador social i cinc administratius. A les dependències actuals compten amb 16 espais de consulta, dos box d'urgència, un despatx d'odontologia i un més per al treballador social.