Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La Guia d'Estiu 2016 ofereix 44 activitats per a infants i joves a la Seu i l'Alt Urgell

La Guia d'Estiu 2016 ofereix 44 activitats per a infants i joves a la Seu i l'Alt Urgell

El llistat inclou casals, propostes lúdiques, estades esportives i camps de treball, entre d'altres. Enguany s'hi recull idees plantejades pel Consell Municipal de Joves, com ara tallers temàtics
Guia d'Estiu 2016 per a infants i joves
11/05/2016 18:57

Els nens i joves de la Seu d’Urgell i comarca ja disposen de la Guia d’Estiu 2016, on hi ha recollides totes les activitats de lleure i esportives que organitzen tant els ajuntaments com associacions, entitats esportives i empreses locals.

En total, segons ha comunicat l'Ajuntament, s'hi pot trobar 44 activitats: 22 de lleure (casals, colònies, natura, tallers i camps de treball) i 22 esportives (futbol, bàsquet, hoquei, cavalls karate, esports d’aventura, esports de raqueta i piragüisme). Les propostes estan adreçades a infants de 3 a 12 anys, així com a joves a partir dels 12. A la Seu d’Urgell s’hi realitzaran 14 activitats de lleure i 18 d’esportives. Pel que fa a la resta de la comarca, 8 de lleure i 4 d’esportives.

El conseller comarcal de Joventut, Ricard Pérez, afirma que “un any més, a la guia d’estiu els nens i joves podran trobar un ampli ventall d’activitats durant les vacances estiuenques, per a tots els gustos i totes les edats”. Per la seva part, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Sílvia Iscla, afirma que continuen "reforçant amb noves activitats la franja que va dels 12 als 18 anys”. Al respecte, Iscla abunda que “enguany hem donat resposta a la petició sorgida del Consell Municipal de Joves pel que fa als tallers" i que "l'objectiu és recollir les inquietuds dels joves i reaccionar positivament davant de les seves demandes”.

I és que la principal novetat d’enguany són els tallers per a joves, que organitzen la Regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de la Seu i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell per a un públic de 13 a 18 anys. S'hi ofereix, a petició del mateix col·lectiu, diverses temàtiques com ara aprendre a fer de dj, fer grafits, aprendre a anar amb skate, fer fotografia a través del mòbil (organitzat juntament amb el Punt Òmnia), i tallers amb l'Escola Municipal de Dansa (hip hop, breakdance, estiraments i percussió). Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se a l’Oficina Jove.

Més de 2.000 participants i més de 150 monitors

Es preveu que més de 2.000 infants i joves de l'Alt Urgell, i també de contrades veïnes, gaudeixin d’algunes de les activitats que es mostren en aquesta guia. A més a més, més de 150 joves treballaran aquest estiu en alguna de les activitats que apareixen en aquesta guia, la majoria dels quals han fet el curs de monitor i director de lleure, títols que formen part del Pack Lleure que organitza l’Oficina Jove.

La difusió d’aquesta guia es fa a través de tots els alumnes de primària de les escoles de la Seu i comarca. També se'n podrà trobar exemplars als centres de secundària de La Salle, l’Institut La Valira i l’Institut Joan Brudieu; a l’Oficina Atenció Ciutadana (OAC), al Servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu, al Palau d’Esports, al Pavelló Poliesportiu, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell i a les Escoles Municipals de Música, Dansa i Art. També es pot trobar i demanar informació sobre la guia a  www.oficinajove.cat, per correu electrònic (alturgell@oficinajove.cat) o trucant al telèfon 973 355 608.

Imatge de la Guia

La imatge de la Guia d’Estiu 2016 pertany a Urgell Torrent, alumna de segon d’ESO de l’Institut Joan Brudieu, que ha estat la guanyadora del concurs realitzat per il·lustrar la portada.