Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La jornada 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang' torna a la Seu

La jornada 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang' torna a la Seu

L'ACiE Bombers de la Seu s'hi suma aquest dissabte al matí, de les 10 a les 2, a la plaça dels Oms. L'autocar del Banc de Sant hi estarà instal·lat per a tothom qui hi vulgui fer una aportació
'Els Bombers t'acompanyen a donar sang'
08/03/2018 17:40

L’Associació Cultural i Esportiva Bombers de la Seu s’ha sumat un any més a la campanya solidària Els bombers t’acompanyen a donar sang’ que organitzen a nivell nacional els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits. L'activitat s’està realitzant durant tot aquest mes de març arreu del país amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

La jornada de col·lecta de sang a la Seu d’Urgell se celebrarà aquest dissabte 10 de març, de les 10 del matí a les 2 del migdia a la plaça dels Oms on hi haurà ubicat l’autocar del Banc de Sang, vehicle especialment habilitat per poder realitzar les extraccions. La jornada, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu, serà amenitzada durant tot el matí amb diverses activitats lúdiques adreçades especialment a les famílies, com ara l'oportunitat de pujar a un camió de bombers i vestir-se com un bomber.

Aquesta és la quarta vegada que la campanya es du a terme, amb el suport de diversos ajuntaments i amb un mateix objectiu: l’augment de les donacions de sang. En total, són 20 les ciutats catalanes que acullen la iniciativa solidària, dinamitzada amb l’exhibició de vehicles i equipaments de Bombers o bé la realització d’exercicis de rescat o d’actuació de bombers en accidents amb mercaderies perilloses.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant la Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves. 

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir l'activitat al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bomber amb Cor va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà d'aquesta activitat, els bombers difonden les campanyes i el dia de la donació les dinamitzen. El cartell d’enguany està protagonitzat pels professionals de Girona.