Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La JSC de l'Alt Urgell recolza l'abolició de les curses de braus

La JSC de l'Alt Urgell recolza l'abolició de les curses de braus

Les joventuts socialistes ho reclamen per defensar els drets dels animals "sense excepcions" La ILP s'ha de debatre al Parlament el 15 de desembre i està pendent de l'orientació de vot que prenguin el PSC i CiU
Campanya per l'abolició de les curses de braus
19/11/2009 13:03

La delegació a l'Alt Urgell de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha expressat el seu suport a la Iniciativa Legislativa popular PROU per tal d'abolir a Catalunya les curses de braus i, concretament, l'excepció que hi ha actualment per a la tortura i mort d'aquests animals en un espai públic.

Les joventuts del PSC justifiquen el rebuig a les curses de braus per la defensa “dels drets dels animals, sense excepcions”. També addueixen que, pel que fa a la tradició, també existeix "una tradició antitaurina present a tot l’Estat des del segle XVIII en bona part dels moviments il•lustrats i regeneracionistes culturals com la generació del 98 així com dintre del propi moviment socialista, on va gaudir del suport del propi Pablo Iglesias”.

En aquesta resolució també es considera que “aquesta prohibició hauria de ser extensible al conjunt de l’Estat” ja que entenen que la defensa dels drets dels animals ha de dur-se a nivell global al marge de les divisions polítiques o administratives.

Cal recordar que la ILP per l'abolició de les curses de braus s'ha de debatre al Parlament de Catalunya el 15 de desembre vinent. Precisament l'orientació del vot  que prenguin el PSC i CiU, que encara no s'han definit sobre la proposta, serà decisiva per fer-la prosperar o no. I és que els altres partits ja s'han posicionat: hi han donat suport ERC i ICV, mentre que el PP i Ciutadans hi estan en contra.